אשמח לעזרה בתרגיל 4, אני יודעת שצריך לפתור את זה לפי כלל לופיטל ולעשות מכנה משותף כאשר יש אינסוף פחות אינסוף.
רק שאני לא מצליחה לחשוב על כיוון של מכנה /
אשמח לעזרה
אשמח לעזרה בתרגיל 4, אני יודעת שצריך לפתור את זה לפי כלל לופיטל ולעשות מכנה משותף כאשר יש אינסוף פחות אינסוף.
רק שאני לא מצליחה לחשוב על כיוון של מכנה /
אשמח לעזרה
להלן :
$$ \lim_{x \to \infty} \sqrt{x+lnx}-\sqrt{x-lnx} = \lim_{x \to \infty} \frac{(\sqrt{x+lnx}-\sqrt{x-lnx})(\sqrt{x+lnx}+\sqrt{x-lnx} )}{\sqrt{x+lnx}+\sqrt{x-lnx} } =
\\
\lim_{x \to \infty} \frac{x+lnx-(x-lnx)}{\sqrt{x+lnx}+\sqrt{x-lnx} } = \lim_{x \to \infty} \frac{2lnx}{\sqrt{x+lnx}+\sqrt{x-lnx} }
$$
עכשיו אפשר לגזור
$$ \lim_{x \to \infty} \frac{2lnx}{\sqrt{x+lnx}+\sqrt{x-lnx} } = \lim_{x \to \infty} \frac{ \frac{2}{x}}{ \frac{1+ \frac{1}{x}}{2\sqrt{x+lnx}}+\frac{1- \frac{1}{x}}{2\sqrt{x-lnx}} } = \lim_{x \to \infty} \frac{ 2 }{ \frac{x+ 1}{2\sqrt{x+lnx}}+\frac{x- 1}{2\sqrt{x-lnx}} } $$
נסתכל על הגבול :
$$ \lim_{x \to \infty} \frac{x+1}{\sqrt{x+lnx}} = \lim_{x \to \infty} \frac{1}{ \frac{1+\frac{1}{x}}{2\sqrt{x+lnx}}} = \lim_{x \to \infty} \frac{2x\sqrt{x+lnx}}{x+1} = \infty$$
באופן זהה אפשר גם לחלק השני במכנה, ונקבל :
$$ \lim_{x \to \infty} \frac{ 2 }{ \frac{x+ 1}{2\sqrt{x+lnx}}+\frac{x- 1}{2\sqrt{x-lnx}} } = \lim_{x \to \infty} \frac{ 2 }{ \infty + \infty } = 0 $$
![]()
am12348 אהב \ אהבו את התגובה
כרגע 1 משתמשים צופים באשכול זה. (0 חברים ו 1 אורחים )
סימניות