אני לא חושב שאפשר להתייחס לזה כמעגל, זה פשוט מופעל על הגוף כח ימינה (מגנטי), ובעקבות המתיחות הוא עולה למעלה.
אני לא חושב שאפשר להתייחס לזה כמעגל, זה פשוט מופעל על הגוף כח ימינה (מגנטי), ובעקבות המתיחות הוא עולה למעלה.
למה לא? זאת תנועה מעגלית. זה חייב להיות מעגל..
מתי יש תנועה מעגלית? כאשר לגוף מסוים יש מהירות שמאונכת לכוח שמופעל עליו.
במקרה זה לתיל אין מהירות, הוא לא נע לכיוון כלשהו - אתה מתייחס לזרם כאל מהירות בחוק היד, אבל אתה לא יכול לטעון שבגלל שהזרם מאונך לכוח אז יש תנועה מעגלית - כי הגוף לא נע בתנועת הזרם - אלא פשוט זורם בו זרם.
מתי כבר יגיע היום שנלך יד ביד ולא ראש בראש (?)!
תן חיוך ה:טובה.
אולי אני אפס ואת/ה האחד---> אבל ביחד אנחנו עשר
גרוש בלי גרוש, מחפש גרושה עם ירושה" (מתוך מודעה אמיתית בעיתון)
אני פוחד פחד מוות- מהמוות
בדקתי עם המורה לפיזיקה שלי.
תשובתו היא:
בשאלה ב1 בקובץ המצורף התשובה היא כי כיוון השדה המגנטי הינו מחוץ לדף, נסה לשים את יד ימינך כאשר האצבעות מראות לכיוונך (באופן המאונך לדף) והאגודל כיוונו שמאלה ככיוון הזרם. גב ידך יורה כלפי מטה ופמים ידרך יורה כלפי מעלה - וזהו כיוון הכוח. - מקווה כי זה מספיק ברור.
רגע, אתה יכול להביא הסבר למה זה לתוך הדף? אולי אנחנו טועים
לא שאלתי על כלל הבורג. כמו שמאור אמר מדברים על הכוח המופעל על התיל ולא על הכוח שמפעיל התיל.
ברור שלא ניתן להשתמש - כי כמו שכבר שמת לב התשובה שכלל הבורג נותן היא שגויה.
כלל הבורג הוא הכח שמפעיל התיל, והכוונה היא לכח שמפעיל תיל אינסופי.
אגב, הכח שמפעיל תיל אינסופי נפל במיקוד, ונשאר רק כח בין שני תילים מקבילים - שלדעתי הולך להופיע גם בבגרות,
וכמו שאתה יכול לשים לב - בשאלה זו אין בכלל שני תילים אז אין מקום לויכוח.
כמוני
אהלן. (לפני שאתם פותחים את הקובץ)-
שאלות 13,14 מצורפות. בכוונה צירפתי שתי שאלות ע"מ שלא תהיו "חסרי תעסוקה"
אגב, שאלה 13 היא שאלה טובה מאוד (ממתכונת). שאלה 14 הרבה מאוד מורים אוהבים לתת במתכונות שלהם.
אני כבר כאן מצרף התנצלות- יש לי מתכונת קרובה (בנושא אחר- לא חשמל), ואני חייב את הזמן הנותר ללמוד.
לא אהיה כאן באופן רציף...., אני מאמין שגל כהן (כמו תמיד) ואחרים יוכלו לתת יד להדרכות.
מידי פעם (הלילה) אתחבר פה ושם.
-----------------------------------------------------
חשוב- !!!- אני מציע, שעל מנת לעשות סדר, כל אחד ינסה שאלה שאלה, לאחר שהוא סיים שאלה אחת- יירשום מה הצליח ומה לא- במידה שהתרגיל "זרם" לו- יפרסם פיתרון סופי או מלא. או לחילופין למה הוא צריך הסבר. אח"כ יעבור לשנייה.
מספיקה הודעה אחת על מנת להגיד היכן נתקע.
תודה על ההבנה וסליחה מצידי....
רוצו לפתור![]()
שאלה 13:
א. שדה מגנטי נכנס ושדה חשמלי למטה (אפשר גם שדה מגנטי יוצא ושדה חשמלי למעלה).
ב. 400m/s
ג. 4.555*10^-7
ד. מסלול מעגלי בכיוון השעון (במקרה הראשון של סעיף א') ונגד השעון (במקרה שבסוגריים בסעיף א').
ה. מסלול מעגלי נגד כיוון השעון (במקרה הראשון של סעיף א') ובכיוון השעון (במקרה שבסוגיים בסעיף א').
כרגע 1 משתמשים צופים באשכול זה. (0 חברים ו 1 אורחים )
סימניות