מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

אשכול: שימוש ב- enum בשפת c

  1. #1
    הסמל האישי שלPaRaMeter משתמש רשום משתמש מתחיל

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל שימוש ב- enum בשפת c

    יש לי תרגיל שאומר שצריך לכתוב קוד שאני אזין לו 3 מספרים בין 0-25 אשר יוחלפו על ידי האותיות הלטיניות a-z.
    כלומר, אם אזין 303 אקבל את המילה dad.
    האם אפשר לקבל כיוון איך לבנות את זה?
    תודה!

  2. #2
    הסמל האישי שלאריאל מנהל כללי חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    זה חייב להיות עם ENUM ?

    כי נראה שהכי פשוט זה לבנות מערך בגודל 26 של CHAR שהאיבר ה0 בו זה a והאיבר ה 26 הוא z :

    קוד:
    char letter[26] = {'a', 'b', 'c',....};
    לפרק את הINPUT לפי מספר ולשלוף מהמערך את האות במיקום המתאים :

    קוד:
    printf("%c", letter[location]);
    אהבתי שימוש ב- enum בשפת cam12348 אהב \ אהבו את התגובה
     
    מנהל כללי - www.Emath.co.il
    לפניות : [email protected]

    הצטרפו לאתר מספר אחת לעזרה במתמטיקה - Emath

  3. #3
    הסמל האישי שלPaRaMeter משתמש רשום משתמש מתחיל

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    הלוואי, אסור לי להשתמש במערכים.
    אתה יכול להראות לי איך משתמשים עם enum?
    הכוונה להגדיר מראש ש a=0 וכן הלאה עד 25, ואז להתשמש ב scanf כדי להכניס מספר והוא יקפיץ לי אות.
    יכול לעזור בזה?

  4. #4
    מדריך ויועץ חבר Emath

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל הצעה נוספת לפתרון השאלה

    שלום רב,

    רצ"ב דוגמת קוד בלי שימוש במערך

    (לא השתמשתי גo ב-enun)


    מה שאני מנסה לעשות כאן זה:
    1 . לקלוט מספר בין 0 ל-25 לתוך משתנה number(לא מבוצעת כאן בדיקת קלט - אפשר להוסיף)

    2.לכל תו אותיות, ספרות, סימנים מותאם ערך מספרי. אני מכניס למשתנים המוגדרים בתו ch1,ch2,ch3 את 'a' + הערך
    שנקלט - פעולה אריתמטית של חיבור
    כשכותבים ch1 = 'a' + number;, לוקחים את הערך המספרי של התו a ומוסיפים את מה שנקלט
    כך יוצא ש- 'b'='a'+1,'a'+0='a',.... ו-'a'+25='z'

    3. התכנית מדפיסה את התוצאה בפורמט c - היא מדפיסה שרשור של התווים המחושבים


    אני מקווה שזה עונה על מה שמבקשים

    בברכה
    עמוס

    קוד:
     
    int main() {
    int number;
    char ch1, ch2, ch3;
     
    
    printf ("Please enter the first number between 0 and 25\n");
    scanf("%d", &number);
    ch1 = 'a' + number;
     
    
    printf ("Please enter the second number between 0 and 25\n;("
    scanf("%d", &number);
    ch2 = 'a' + number;
     
    
     
    
    printf ("Please enter the third number between 0 and 25\n");
    scanf("%d", &number);
    ch3 = 'a' + number;
     
    
    printf ("The result is: %c%c%c\n", ch1, ch2, ch3(;
     
    
    return 0; 
    }
    להלן שוב תמונה של הקוד במקרה והוא לא נראה היטב בדפדפן שלך

    image52.jpg

    רצ"ב תוצאות הפעלה של כמה דוגמאות

    image51.jpg
    נערך לאחרונה על ידי am12348, 12-11-2018 בשעה 22:11

  5. #5
    הסמל האישי שלPaRaMeter משתמש רשום משתמש מתחיל

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    תודה רבה!
    בידיוק מה שהייתי צריך. עשיתי מעט מודיפיקיישנס להתאמה אבל זה זה.
    תודה על הסיוע!

מידע אודות האשכול הנוכחי

Users Browsing this Thread

כרגע 1 משתמשים צופים באשכול זה. (0 חברים ו 1 אורחים )

ביקרו באשכול זה : 0

There are no members to list at the moment.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם אשכולות חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
אודות Emath
האתר Emath הינו יוזמה פרטית והוקם בתחילת שנת 2008 .
מטרתנו הינה למנף את הישגי התלמידים למתמטיקה ופיסיקה בארץ בכלל ובפרט בקרב תלמידי התיכון .
אנו מספקים מספר שירותים לתלמיד, ביניהם גישה למאות אלפי פתרונות איכותיים לתרגילים, פורום עזרה במתמטיקה ופיסיקה הגדול מסוגו בארץ, מאגר סיכומים, מרתונים בוידאו, פתרונות לבגרויות ועוד.
כלים אלו, מאפשרים לכל אחד, ללא תלות במיקומו, ללמוד, לתרגל ולהתמקצע על-מנת להתכונן בצורה מיטבית לבגרות במתמטיקה או פיסיקה .

לכל שאלה ניתן ליצור איתנו קשר
הצטרפו אלינו