יש לי שאלה מהמבחן האחרון בו נכשלתי, אשמח מאוד לעזרה
בעליתי את הפיתרון המלא שלי, אני לא בטוחה לגבי סעיפים ד' ו-ה' האם הפיתרון לשי טוב?
ואני הכלל לא מבינה את סעיף ו' - מה זה גרף העתק זמן?
שאלה 5.jpg
1.jpg
2.jpg
יש לי שאלה מהמבחן האחרון בו נכשלתי, אשמח מאוד לעזרה
בעליתי את הפיתרון המלא שלי, אני לא בטוחה לגבי סעיפים ד' ו-ה' האם הפיתרון לשי טוב?
ואני הכלל לא מבינה את סעיף ו' - מה זה גרף העתק זמן?
שאלה 5.jpg
1.jpg
2.jpg
ההעתק זה למעשה הדרך "נטו" שהגוף עשה. כאשר המהירות חיובית אזי ההעתק עולה, כאשר המהירות שלילית למעשה הגוף שינה כיוון ולכן ההעתק מתחיל לרדת.
ההעתק אכן נתון על ידי השטח, אז את יכולה לחשב את השטחים בחלקים וליצור מהם נקודות על הגרף של ההעתק ולחבר את הנקודות. כך למשל הנקודה הראשונה זה לפי שטח המשולש : $ \frac{6 \cdot 6 }{2} = 18 $ כלומר נקודה $ (6,18) $
sarit_moti אהב \ אהבו את התגובה
מנהל כללי - www.Emath.co.il
לפניות : [email protected]
הצטרפו לאתר מספר אחת לעזרה במתמטיקה - Emath
אשמח לעזרה עם השאלה הזאת, פתרתי ועליתי את הפיתרון שלי,
אני לא בטוחה לגבי סעיפים ד' ו-ה' האם הפיתרון שלי בסדר?
ואני הכלל לא מבינה את סעיף ו' - מה זה גרף העתק זמן.
סעיף ד' - ברגע שהסימן של המהירות משתנה מחיובי לשלילי, הגוף מחליף את כיוון תנועתו.
תחשבי על זה ככה - מעל 10 שניות מה רואים ? הגוף נע ב6 מ' שנייה, ומתחיל לרדת במהירות שלו עד שהוא מתאפס בזמן כלשהו, ואז פתאום יש לו ערך כלשהו אבל הוא שלילי ( החלק של ציר הY השלילי) כשהוא חוצה את הציר של הזמן.
אז פשוט למצוא את נקודות החיתוך עם ציר הזמן.
Capture.JPG
סעיף ו'- גרף של העתק כנגד הזמן, זה גרף של המרחק X כנגד הזמן.
תודה רבה על העזרה![]()
בסעיף ו'- שרטוט של גרף של העתק כנגד הזמן (גרף של המרחק X כנגד הזמן),
אני מבינה שצריך להסתכל בגרף מהירות זמן ושהמרחק הוא השטח מתחת לגרף, אבל לא ברור לי איך משרטטים, אשמח אם תוכל לעזור
ההעתק זה למעשה הדרך "נטו" שהגוף עשה. כאשר המהירות חיובית אזי ההעתק עולה, כאשר המהירות שלילית למעשה הגוף שינה כיוון ולכן ההעתק מתחיל לרדת.
ההעתק אכן נתון על ידי השטח, אז את יכולה לחשב את השטחים בחלקים וליצור מהם נקודות על הגרף של ההעתק ולחבר את הנקודות. כך למשל הנקודה הראשונה זה לפי שטח המשולש : $ \frac{6 \cdot 6 }{2} = 18 $ כלומר נקודה $ (6,18) $
מנהל כללי - www.Emath.co.il
לפניות : [email protected]
הצטרפו לאתר מספר אחת לעזרה במתמטיקה - Emath
הבנתי, המון תודות![]()
כרגע 1 משתמשים צופים באשכול זה. (0 חברים ו 1 אורחים )
סימניות