אני צריך עזרה ב2 ג' 1 בבקשהההההההה
אני צריך עזרה ב2 ג' 1 בבקשהההההההה
התשובות שיצאו לי במתכונת 2 שאלה 1
א.מרכזת
ב.u=37.5cm
ג. c=4d
ד. ממשית הפוכה
ה+ו. הוכחה
מתכונת שניה שאלה 3:
א. אין השפעה - רק אורך הגל משנה
ב. האנרגיה שיש לאורך גל בצבע אדום לא מספיקה כדי ליינן את האלקטרונים מהמתכת
ג.1. f=4.524x10^14
2. Ek=4.325eV
3. מהסיבה שגם כשאין זרם ישנם אלקטרונים שמצליחים להגיע לקטודה ולגרום לזרם במעגל
4. שרטוט
רוחב פס אור מרכזי שווה לפעמיים רוחב פס אור משני. את זה את מחשב כפעמיים x1.
לא הבנתי...
איך מוצאים את אורך הגל בשאלה 3 מתכונת ראשונה סעיף א'
----
לא חשוב הצלחתי
נערך לאחרונה על ידי Dekom, 21-06-2011 בשעה 18:32
מתכונת ראשונה שאלה 3, זה מה שיצא לי:
א. 4509 אנגסטרם.
ב. 6.545 כפול עשר בחזקת מינוס ארבע אמפר.
ג. תזוז שמאלה כי אנרגיית הפוטונים גדלה, ובהתאם גם אנרגיית האלקטרונים. לכן מתח העצירה יגדל בערכו המוחלט.
ד. A לא תשתנה. C תהיה גבוהה יותר כי יותר פוטונים יגיעו אל הקולט.
ה. עבור מקרה א', לא יתרחש אפקט כי אנרגיית הפוטונים קטנה מפונקציית העבודה. לא ימדד זרם.
עבור מקרה ב', יתרחש אפקט, ימדד זרם.
עבור מקרה ג', יתרחש אפקט, לא ימדד זרם כי מתח העצירה לא הגיוני, איך הוא 1 וולט? האנרגיה המקסימלית של האלקטרונים היא 0.58 לא הבנתי מה הולך פה.
מי יכול להסביר את שאלה 2 סעיף ג' והלאה?
אני גם לא מבין בהקשר של גלים וללא קשר של השאלה - למה כאשר רוחב הסדק שווה לאורך הגל לא מתרחק האפקט? זה לא אמור להיות כאשר רוחב הסדק שווה לעוצמת הגל (בדומה לגובהו?)
בקשר לתשובות שפורסמו לשאלה 4 פה בעמוד הראשון:
סעיף ג': המעברים הם מn=4 לn=2 ומn=3 לn=2 (הפוך ממה שעשית).
סעיף ד': נראה לי שצריך לעשות מעברים מn=1 לn=4 עד n=5 (כלומר מ1 ל4 ומ1 ל5) וזה התחום, כאשר בראשון מביניהם זה גדול-שווה, ובשני זה רק קטן (קטן מ...)
סעיף ה': לא ברור לי אם הם רוצים הבדל ברדיוס בתחום שבין n=1 לn=4 או בין n=2 לn=4 (רשום "שהתקבל בניסוי", אבל בניסוי האטומים עוררו לרמה n=3 וn=4, מn=1 ומשם ירדו חזרה לn=2, אז למה הכוונה בדיוק?). אשמח להסבר/הבהרה בעניין.
נערך לאחרונה על ידי Dekom, 21-06-2011 בשעה 18:43
SuperCars אהב \ אהבו את התגובה
מתח העצירה מוגדר כמתח המקסימלי שמטרתו לעצור את האלקטרונים האנרגטיים ביותר. לכן תמיד לוקחים את אורך הגל הקטן ביותר כלומר אנרגיית הפוטון הגדולה ביותר. לכן התשובה היא משמאל...
מישהו???? שאלה 2 ג 1 בבקשההה אני צריך דחוף
SuperCars אהב \ אהבו את התגובה
מתכונת 2 שאלה 1 - בסעיף א' יש 2 אפשרויות: עדשה מפזרת ועדשה מרכזת. האם אני יכול לרשום שעבור עדשה מפזרת זה לא אפשרי כי המסך יצטרך להיות מול העצם ולכן הקרניים בכלל לא יעברו בעדשה מלכתחילה? וכמובן להסביר למה האפשרות השנייה מתקיימת היא עדשה מפזרת (כאשר u > f)
כרגע 1 משתמשים צופים באשכול זה. (0 חברים ו 1 אורחים )
סימניות