PDA

צפה בגרסה המלאה : מחשבון fx-991ES



Netanelm7
21-11-2009, 14:26
האם מישהו מכיר את סוג המחשבון שציינתי בכותרת? הוא מחשבון מעולה - עושה משוואות ממעלה שנייה ... עושה אפילו אינטגרלים... מעביר בסיסים... ואפילו פותר משוואות שאנו מזינים לו :happy:.
ככה הוא נראה: http://img.zap.co.il/pics/9/7/2/0/13390279c.gif

שאלתי מיועדת לאנשים בעלי המחשבון הנ"ל ושיודעים כיצד להשתמש בכל הפונקציות שלו.

כאשר אני כותב משוואה במחשבון הוא תמיד נותן לי תשובה אחת .. אפילו אם יש למשוואה 2 תשובות. האם מישהו יודע אם אני צריך לעשות משהו בכדי לראות את התשובה השנייה? :question:


תודה! מקווה שהבנתם את שאלתי :)

daniel_y
21-11-2009, 14:57
תלחץ שווה עוד פעם וזה יראה לך את התשובה השניה.

Netanelm7
21-11-2009, 15:12
אחרי שהוא אומר Solve for x לוחצים שווה ואז באה התשובה ... ואם אני לוחץ שווה עוד פעם הוא מחזיר אותי לSolve for x (עוד לא הבנתי מה המשמעות של המס' הנמצא ב Solve for x), והוא לא מראה לי תשובה שנייה.
לדוגמא אני לוחץ משוואה כזו:
X^2 = 9 ואז לוחץ Shift+CALC ואז הוא כותב לי " Solve for X ... 3" ואז אני לוחץ שווה לאז התשובה היא רק 3 ולא גם 3-.
האם לא הבנתי אותך?


ד"א
יש לך מושג מה זה ה "L-R"

ranmogli
06-12-2009, 15:43
לפי מה שאני מבין פשוט צריך לרדת למטה ניסית את זה כי בשבילי זה עובד התשובה ניתנת ב-2 או 3 חלקים x1 x2 x3
L-LEFT R-RIGHT

sonia_6
09-05-2011, 22:09
רציתי לשאול, האם מותר להשתמש במחשבון זה בבגרות? כי אם כן, זה ממש טוב. הוא נותן פתרונות סופיים לאינטגרלים ונגזרות הבנתי.

m264c
09-05-2011, 22:52
רציתי לשאול, האם מותר להשתמש במחשבון זה בבגרות? כי אם כן, זה ממש טוב. הוא נותן פתרונות סופיים לאינטגרלים ונגזרות הבנתי.
את יודעת כבר לא ממש שמים על זה
את יכולה למצוא הרבה כאלה שמביאים מחשבונים כאלה למבחנים רגילים \ בגרויות ולא אומרים להם כלום

שלא נדבר על זה שכתוב במפורש בעמוד הראשון "שימוש במחשבון גרפי או באפשרויות התכנות במחשבון עלול לגרום לפסילת הבחינה"
מה שבחיים לא יקרה
בשיא המקסימום המשגיחה תיקח לאותו התלמיד את המחשבון וזהו
אני בכל אופן עם מחשבון רגיל

guy-marcus
10-05-2011, 00:41
רציתי לשאול, האם מותר להשתמש במחשבון זה בבגרות? כי אם כן, זה ממש טוב. הוא נותן פתרונות סופיים לאינטגרלים ונגזרות הבנתי.

110% מותר להשתמש במחשבון הזה בבגרות, בתנאי שאת לא מתכנתת אותו.
סוניה, אני באמת ממליץ לך להשתמש בבגרות במחשבון הזה, זה כדאי מאוד, בייחוד בגלל הקטע שבסעיפים של האינטגרלים את יודעת את התשובה מראש :)
הקיצר מחשבון ממש טוב, במיוחד למי שיש לפעמים, מה שנקרא, "טעויות פלוס מינוס" או "טעויות טיפשיות" שנובעות מלחץ נטו וכו'...

The_Ben
10-05-2011, 02:02
בשביל לעשות משוואה ריבועית, ולקבל יותר מפיתרון אחד, צריך לעבור מצב (Mode), תלחץ על כפתור Mode במחשבון (ליד כפתור On), משם על מצב 5 (EQN, קיצור של Equation), ומשם על מצב 3 (aX^2+bX+c=0), זה פותר משוואות ריבועיות ונותן לך את שני הפתרונות - פשוט תכניס את הa, b ו-c של המשוואה הריבועית ותקבל 2 תשובות.
כדי לחזור חזרה למצב ה"רגיל" של המחשב, תלחץ שוב על Mode ועל מצב 1 (Comp).

Learn
10-05-2011, 08:41
מה הכוונה: "באפשרויות התכנות במחשבון עלול לגרום לפסילת הבחינה"
מה זה אפשרות תכנות?

guy-marcus
10-05-2011, 08:54
מה הכוונה: "באפשרויות התכנות במחשבון עלול לגרום לפסילת הבחינה"
מה זה אפשרות תכנות?

שאתה מוסיף למחשבון עוד פונקציות מעבר ל- 403 שכבר יש לו. שאתה שומר במחשבון, נניח, נוסחה מסוימת שאתה כתבת בעבר ומשתמש בה כדי לעשות לך את החיים יותר קלים וכו'...

thezver
14-05-2011, 13:44
היום קניתי את המחשבון הזה ואני די מרוצה ממנו. הכי אהבתי את האפשרות ליצור טבלת פונקציה.. שזה כמעט כמו לתת לי גרף של פונקציה, רק לא בצורה גרפית...
איך ניתן לשמור בו פונקציות ? ( מתוך סקרנות כמובן ;) ) לא מצאתי שום מדריך.

The_Ben
14-05-2011, 13:51
היום קניתי את המחשבון הזה ואני די מרוצה ממנו.
איך ניתן לשמור בו פונקציות ? ( מתוך סקרנות כמובן ;) ) לא מצאתי שום מדריך.
במחשבונים ה"רגילים", כל אלו שאינם גרפיים והם בשימוש רחב בבגרות, כולל כל סדרת המחשבונים הכסופים (אני לא זוכר את הדגמים המדוייקים שלהם, אבל יש משהו כמו 4 כאלו, כולם מאוד דומים), לא ניתן לשמור נוסחא שלמה במחשבון לשימוש מאוחר יותר (מעבר לנוסחאת השורשים, שאותה ניתן לקבל בדרך עקיפה, אבל היא נמצאת גם בדף הנוסחאות, או נוסחא למשוואה של משוואה בחזקת 3 (כלומר Ax^3+Bx^2+Cx+D=0). מה שכן, המחשבונים הללו מאפשרים לך לפתור משוואה ריבועית ע"י הצבת A, B ו-C שלהם, וכן משוואה ממעלה שלישית (לפי שתיארתי לעיל) למשל, בעיקרון אסור להשתמש באפשרות הזו במחשבון.

בנוסף, ניתן גם לעשות במחשבונים האלו אינטגרל (של שטח), אבל עדיין צריך להציג דרך בהגשת התשובה כמובן, אחרת זה פשוט חשד להעתקה, אבל זה מאפשר לך לוודא שהתשובה שלך נכונה למשל.

אה, ניתן גם להציב בחלק מהמחשבונים ערכים לX, Y וכו' בתוך משתנים, חוסך קצת עבודת ידיים של הקשת המספר שוב ושוב ושוב כשמציבים (במקום זה פשוט רושמים X ובסוף בוחרים לו ערך), גם זה אסור עד כמה שאני יודע.

עם זאת, כל הנ"ל לא באמת עוזר לך מתמטית, אלא רק חוסך זמן, זה לא שאם אתה לא יודע אינטרל למשל אתה יכול להשתמש באפשרות במחשבון ולהגיש את התשובה הסופית כך, כי פשוט תקבל 0% על החלק הזה בשאלה, או חשד להעתקה.

מקווה שעזרתי/הבהרתי את הנושא קצת.

Leorre
14-05-2011, 13:57
ד"א
יש לך מושג מה זה ה "L-R"

זה קיצור ל: Left - Right.
אם תשים לב לפני אתה מתבקש לשים ערך כלשהוא ל-X. המחשבון מציב את הערך הזה במשוואה, וכך זה עוזר לו לבדוק אם התשובה הסופית שהוא מביא לך נכונה.
ככל שערך ה- L-R שואף לאפס, כך אמינות התשובה הסופית שהוא נותן לך גדולה.
אני אישית לא נתקלתי במצב ש L-R לא היה שווה לאפס, אבל אם אי פעם יהיה לך- אז אל תסמוך עליו ב- 100% (: