PDA

צפה בגרסה המלאה : משוואת משיק



שחרמתוק
29-10-2010, 23:16
את א' הצלחתי אבל אני לא בטוחה שהדרך נכונה...
אני ממש חייבת עזרה..:09:
תודה לעוזרים ! :d

odp
29-10-2010, 23:33
א)


y=6x-x^2
y'=6-2x
m=y'(4)=6-2*4=-2


ב)

מבקשים את המשיק שמאונך למשיק הקודם.
כלומר, הוא צריך להיות נגדי והופכי לו :


m_2=-\frac{1}{m_1}=-\frac{1}{-2}=\frac{1}{2}




y'(x)=\frac{1}{2}
6-2x=\frac{1}{2}
2x=5.5
x=2.75

gilas
29-10-2010, 23:41
אושר,
ברשותך - פתרון נוסף....
ממש דומה...

מקווה שברור
גילה

שחרמתוק
29-10-2010, 23:53
הבנתי
וואיי מממש ממש ממש ממש ממש תודה!