PDA

צפה בגרסה המלאה : [דיון] תרגול במדעי מחשב



sonia_6
24-05-2011, 09:17
יש לי ביום חמישי הקרוב בעז"ה מתכונת שנייה במדעי מחשב א', בjava וביום ראשון הקרוב יש לי בזה בגרות.
קיבלנו בגרויות קודמות לפני המתכונת הראשונה ופתרתי כמעט את הכל ולא נשאר לי מה לתרגל.
אני יודעת שרביפ פה מרחיבים מחשבים,
מישהו יודע איפה ניתן למצוא לזה תרגילים? אני ממש אשמח.

תודה מראש :) :)

SiennaSkies
24-05-2011, 09:41
הבגרות לא ביום שני חח?
תתרגלי מהספר לימוד שלך או משו d:

guy-marcus
24-05-2011, 09:57
הבגרות לא ביום שני חח?
תתרגלי מהספר לימוד שלך או משו d:

כן :| נראה לי ביום שני.. 899205 ב- 09:00 בבוקר ו- 899222 ב- 12:00 בצהריים... אבל תבדקו ליתר ביטחון..
בהצלחה עצומה סוניה!!! :happy:

svpam123
24-05-2011, 09:59
כן :| נראה לי ביום שני.. 899205 ב- 09:00 בבוקר ו- 899222 ב- 12:00 בצהריים... אבל תבדקו ליתר ביטחון..
בהצלחה עצומה סוניה!!! :happy:
איזה מבין מה שציינת זה מדעי המחשב א'?

guy-marcus
24-05-2011, 10:45
לוח אירועים - איתור אירועים (http://hinuch.education.gov.il/lernet/default.aspx?luach=3&months=3#hdrAjaxDiv)

guy-marcus
24-05-2011, 10:50
שם אירוע:
899222 מדעי המחשב א'
שם לוח:
בחינות בגרות
תאריך עברי:
כו אייר תשע"א
תאריך לועזי:
30/05/2011
משעה:
12:30
עד שעה:
15:30

guy-marcus
24-05-2011, 10:57
שם אירוע:
899205 מדעי המחשב ב'
שם לוח:
בחינות בגרות
תאריך עברי:
כו אייר תשע"א
תאריך לועזי:
30/05/2011
משעה:
09:00
עד שעה:
12:00

sonia_6
24-05-2011, 11:06
כן.. זה ביום שני... ביום ראשון יש לי בגרות אחרת בתושב"ע. סיוט לעשות בגרות יום אחרי יום. בגלל זה התבלבלתי. ומהספר כבר פתרתי. נגמרו לי התרגילים. עוד רעיונות? ומאיפה אתם לומדים?

danidanie1
24-05-2011, 11:57
תכל'ס את מוכנה.. דברי עם המורה שלך בקשי ממנו/ממנה תרגילים או אתרים.

c}{en
24-05-2011, 12:04
אצלנו התלמידים של מדעי המחשב קנו מיקודית..
אם את חושבת שיהיה לך זמן לתרגל ממנה ואת רוצה עוד תרגול, אולי כדאי גם לך לקנות.

שיהיה המון המון בהצלחה!! :)

aaa515
24-05-2011, 12:35
תיכנס לאתר של הילה קדמן יש שם המון בגרויות ופתרונות מלאים ! בהצלחה!!

OPhiRCk
24-05-2011, 15:03
אם אמרת שסיימת בגרויות משנים קודמות בלי בעיות אני לא חושבת שאת צריכה עוד לתרגל כי במחשבים זה או שאת יודעת או שאת לא יודעת וזהו
וקבלי הזדהות- השבוע שלי הולך ככה: ביום ראשון- תושב"ע, שני- מחשבים, רביעי/חמישי (לא זוכרת כבר)- ספרות
השבוע הכיפי ביותר בחיי ללא ספק :d

sonia_6
24-05-2011, 15:29
אם אמרת שסיימת בגרויות משנים קודמות בלי בעיות אני לא חושבת שאת צריכה עוד לתרגל כי במחשבים זה או שאת יודעת או שאת לא יודעת וזהו
וקבלי הזדהות- השבוע שלי הולך ככה: ביום ראשון- תושב"ע, שני- מחשבים, רביעי/חמישי (לא זוכרת כבר)- ספרות
השבוע הכיפי ביותר בחיי ללא ספק :d

חח.. אופיר גם אני- ראשון תושב"ע, שני מחשבים, חמישי ספרות. את גם אולפניסטית מסתבר?
ועזבי שאני מרחיבה שתי מגמות בשעות מקבילות (פיזיקה ומחשבים) וכמובן המתכונת גם בחמישי הזה בשעות של מחשבים. אז המורה דחה לי אותה ואני עושה יומיים אחרי הטיול השנתי שתי מתכונות עם הפרש של וחצי שעה!
יהיה בסדר בעז"ה. נעבור את זה :)

מיקודית? ליומיים וחצי? זה שבעים שקל. חבל על הכסף של ההורים שלי. אני לא אספיק הרבה. כי אני גם לומדת לפיזיקה במקביל, כי לא יהיה לי זמן ללמוד לפני המתכונת בכלל. כי יש לי מתכונת בתאריך אחר מכולן, ביום של המתכונת השנייה שזה יומיים אחרי טיול שנתי, אני עושה שתיים באותו יום. עם הפרש של חצי שעה בינהן. סיוט!

OPhiRCk
24-05-2011, 15:49
את באולפנא ולומדת ספרות? למדתי בחטיבה באולפנא ולמדו במקום מחשבת ישראל.. ואני עכשיו בתיכון דתי שהוא יותר ליברלי מאולפנא הייתי אומרת :)

ilmichal1
24-05-2011, 16:04
מישהו יודע איפה ניתן למצוא לזה תרגילים? אני ממש אשמח.
תודה מראש :) :)

אם את רוצה אני יכולה לבקש מהמורה שלי של שנה שעברה את המתכונת שהיא עושה לתלמידות שלה..(מחר אני אראה אותה..)

sonia_6
24-05-2011, 16:15
אופיר, כן.. אנחנו עושות יחידה אחת מחשבת (סיימנו כבר, הייתה בגרות) , ויחידה אחת ספרות דתי. בעקרון בחרתי גם להרחיב לחמש יחידות את זה. אז הייתה לי השנה גם בגרות על שתי יחידות מורחב. ושנה הבאה אנסין וגמרנו את העסק :)





אם את רוצה אני יכולה לבקש מהמורה שלי של שנה שעברה את המתכונת שהיא עושה לתלמידות שלה..(מחר אני אראה אותה..)

ואיי, אני ממש אשמח אם את יכולה. זה יהיה נהדר!

ilmichal1
25-05-2011, 20:58
ואיי, אני ממש אשמח אם את יכולה. זה יהיה נהדר!

הנה מה שהיא הביאה לי, אין לי פתרונות, ואני לא יודעת מה רמת הקושי.
אם אראה אותה ביום ראשון, אשאל אותה אם יש לה פתרונות.
המון בהצלחה! :happy:

ilmichal1
25-05-2011, 21:00
המשך למתכונת-

sonia_6
25-05-2011, 21:21
אוי, ראיתי את זה עכשיו רק.
מיכל תודה רבה, רבה! למעשה, לי זה לא יכול לעזור, כי אני עושה בנתיים רק את השתי היחידות הראשונות של מדעי מחשב. (מדעי מחשב א')
אבל אני בטוחה שזה יעזור לאחרים- מי שעושה את מדעי מחשב ב'. (את זה אני אלמד בעז"ה שנה הבאה- י"ב.)
אז, בכל מקרה- תודה!:)

ilmichal1
25-05-2011, 21:28
אוי, ראיתי את זה עכשיו רק.
מיכל תודה רבה, רבה! למעשה, לי זה לא יכול לעזור, כי אני עושה בנתיים רק את השתי היחידות הראשונות של מדעי מחשב. (מדעי מחשב א')
אבל אני בטוחה שזה יעזור לאחרים- מי שעושה את מדעי מחשב ב'. (את זה אני אלמד בעז"ה שנה הבאה- י"ב.)
אז, בכל מקרה- תודה!:)

אה..אופסס..
אם הייתי יודעת הייתי מבקשת ממנה את מה שאת צריכה, היא מלמדת גם את 2 היחידות הראשונות.
אם מחר אהיה בבצפר, אנסה להשיג..
אבל אל תבני על זה..רוב הסיכויים שלא אהיה..

sonia_6
25-05-2011, 21:55
זה בסדר :)
עדיין, תודה על ההשתדלות! אני ממש מעריכה את זה!

למעשה המתכונת השנייה שלי במחשבים מחר. ואני חושבת שלבגרות אני לא אלמד עוד בצורה אינטנסיבית.
כי אני חייבת להתחיל ללמוד לפיזיקה באופן אינטנסיבי כי אני יותר חלשה בזה ותהיה לי מתכונת בתאריך מאוד בעייתי.
מה גם, שאני דיי מרגישה מוכנה האמת. תמד הזמן לפני בחינות במחשבים התחלק אצלי בין פיזיקה למחשבים ואיכשהוא מחשבים נדפק, אבל עכשיו אני נבחנת בתאריכים ממש שונים, אז היה לי סופסווף זמן ללמוד בשפע- באופן יחסי לבחינות הקודמות.
(ככה זה כשאת היחידה בשכבה שמרחיבה שתי מגמות על והבית ספר לא בדיוק תומך בזה. ההדברות היא אישית עם המורים של שתי המגמות. כנ"ל, קביעת תאריכים.)

OPhiRCk
26-05-2011, 15:38
אם זה אקטואלי קיבלתי את המתכונת שלי (היא לא מורכבת משאלות של בגרות מהעבר ככה שזה יכול להתאים לך)

antique
26-05-2011, 15:48
אשמח אם תעלה אם זה מדעי המחשב ב'
אם זה מדעי המחשב א' בטח יהיו אחרים שישמחו אם תעלה חח

OPhiRCk
26-05-2011, 15:50
למדעי המחשב ב' כבר העלו :p
מגיע קצת גם למדעי המחשב א'
אם מישהו מעוניין (?)

ו.. אני בת....

sonia_6
26-05-2011, 15:59
כן, תעלי בכל זאת אם את יכולה. אבל, אני אישית אני אפתור נראלי רק את הפרק השני והשלישי. לא את השאר. אין לי זמן פשוט.
אז, לשיקולך :)
ממש היית רוצה לפתור את הפרק השני והשלישי. והייתי מעלה גם את שלי, אבל הסורק שלנו מקולקל.

OPhiRCk
26-05-2011, 16:10
טוב אז העליתי לך לך רק את החלק השני והשלישי
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/269/14109060.jpg/)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/215/001dker.jpg/)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/718/002pog.jpg/)
בהצלחה :)

sonia_6
26-05-2011, 18:27
ממש תודה :)
בהצלחה גם לך בעז"ה!

sonia_6
26-05-2011, 18:31
יוו, הסתכלתי עכשיו והשאלה על השרשראות היא הייתה בבגרות כלשהיא ופתרתי אותה לפני המתכונת הראשונה..חחח... היא לא קשה. אבל, המורה שלך קצת שינתה את הניסוח שזה יהיה יותר ברור. וזה ממש נחמד!
וגם השאלה עם המשלים תשע, אז היא הייתה אצלי במתכונת הראשונה. היא ממש חמודה. מגניב.. מעניין, מאיפה היא. כי לא ראיתי אותה בבגרויות.
אגב, איך היו לך המתכונות?

OPhiRCk
26-05-2011, 18:37
היתה לי רק מתכונת אחת בגלל שבדרך כלל אני לא עושה יותר מדיי בעיות, והיו לי מלא טעויות ממש מטומטמות חח קיבלתי 89 שזה הכי נמוך שלי :(
אבל בשאר השנה הציונים שלי היו בין 91-100 אז נקווה שהמורה תעגל ל100 כי למדתי את הטעויות שלי (טענות כניסה יציאה, קריאה לא נכונה לפעולות..) :)
אגב, מה הייתה לך הבגרות שנה שעברה? עשיתם פרוייקט או עשיתם מבחן?

geek
26-05-2011, 18:37
לא לומד מדעי המחשב או משהו, סתם מתעניין
המשלים לתשע - זה מה שהם רוצים שנעשה בסעיף א'?
return 9-num; ?

שאלה דיי מתנה לדעתי

OPhiRCk
26-05-2011, 18:38
כן זה מה שמחזירה הפעולה :)

geek
26-05-2011, 18:40
חח זאת שאלה שיכולה להיות בבגרות? של מדעי המחשב א' או ב'?

ilmichal1
26-05-2011, 18:42
השאלון הראשון ממש קל.. נגיד שנה שעברה הבגרות הייתה ממש בדיחה..
גם שנה לפני זה היא הייתה קלה..
נקווה בשבילכם שגם השנה תהיה בגרות קלה.

sonia_6
26-05-2011, 18:59
אופיר, אוי זה מבאס שיש רק מתכונת אחת. אצלנו ב"ה החליטו שלמגמות יתנו שתיים. וזה ממש טוב.
ובעז"ה, אני מקווה בשבילך שיגישו אותך על 100 :)
ומה הכוונה, לא קראת נכון לפעולות?
ואנחנו שנה שעברה עשינו פרויקט קטן באקסס. יחידה אחת. זו בגרות מתנה. בדיחה פשוט. הבגרות נמשכת חמש דקות ושואלים כמה שאלות טיפשיות, מבקשים לבנות משהו וזהו. האמת היא, שבגלל שהרחבתי גם פיזיקה ושזה בשעות מקבילות, הפעם ראשונה שנכנסתי לשיעור במחשבים זה היה השנה.:biggrin:
ופחדתי שיאסרו עלי להרחיב את שתי המגמות, כי לא עושים את זה אצלנו, אז סיפרתי למנהל התיכון רק באמצע שנה שעברה (אחרי אפילו נראלי), יותר לקראת הבגרות. הבאתי את זה בתור עובדה כבר. וכמובן גם רב הבנות במגמה לא ידעו גם שאני לומדת את זה. הרי לא הייתי בשיעורים. אז זה היה דיי מצחיק לקלוט את המבטים כשראו אותי בבגרות. חחח.. הן לא ידעו שאני גם במחשבים.

ומיכל, תודה! באמת הבגרויות היו ממש קלות. ובשנים שלפני, אפילו עוד יותר. אני ממש מקווה שלא יהיו לנו הפתעות בבגרות. כי הבגרות של י"ב נראלי הרבה יותר קשה. נכון?

antique
26-05-2011, 19:05
בהחלט יש פער לא קטן בין מדעי המחשב א' לב',
ואני אומר את זה בתור אחד שלמד מחשבים וערבית על אותן שעות ובכתה י"א הסתדר מצוין ובכתה י"ב הרגיש את העומס
(גם הפער של הבגרות בערבית בי"ב קשה בהרבה מבי"א אז אולי זה גם בגלל זה חח)
בסופו של דבר כל מקצוע המחשבים הוא לא קשה במיוחד ואפשר להוציא ציונים טובים
אני בסופו של דבר מוגש בשניהם על 100 חח

OPhiRCk
26-05-2011, 19:09
חחח לנו היה פרוייקט בhtml+javascript+asp.net שזה קליל עד לחלק של הasp

בתכנית אחת נתנו שם של פעולה מוכנה והיה לכתוב פעולה ראשית שתקרא לה ובטעות כתבתי אותה בלי הסוגריים ובלי הפרמטרים... זה מה שקורה שלא מתרגלים מספיק =\
למה פיזיקה ומחשבים אצלכם זה בשעות מקבילות?!? זה ה-שילוב.. זה אמור להיות ביחד!!

ilmichal1
26-05-2011, 19:10
ומיכל, תודה! באמת הבגרויות היו ממש קלות. ובשנים שלפני, אפילו עוד יותר. אני ממש מקווה שלא יהיו לנו הפתעות בבגרות. כי הבגרות של י"ב נראלי הרבה יותר קשה. נכון?

בבקשה..:happy:

כן, הבגרות של י"ב יותר קשה, אבל אם לומדים מצליחים, כמו רוב הדברים בחיים..;)
שיהיה המון בהצלחה! :happy:

antique
26-05-2011, 19:14
חח וזה מצחיק גם אני פחות או יותר עשיתי תרגיל כזה לרכז שכבה והצבתי לו כעובדה את זה שאני לומד 2 מקצועות על אותן שעות xd

The_Ben
26-05-2011, 21:54
מדעי המחשב א' זה פשוט בדיחה, היה לנו מורה שאיכשהו משך את החומר על גבי שנה שלמה, אבל במבט לאחור, אני יכול להסביר למישהו את כל החומר מההתחלה עד הסוף באותן כמות שעות שבועיות כמו שהיו לנו, בחודש, במקרה הגרוע. כל הבגרויות שפתרתי לפני (וגם זו שניגשתי אליה בשנה שעברה) היו קלות מאוד, וכשניגשתי סיימתי את המבחן דיי מהר, היה חבל לי לצאת, אז ישבתי שעה וחצי בערך בלי לעשות כלום (אני אף פעם לא יוצר לפני סוף של בגרות, עדיף להישאר גם עוד שעתיים בלי לעשות כלום מאשר לצאת ולגלות ששכחת משהו), למזלי זו בגרות עם חומר פתוח, אז הייתה לי אפשרות לעיין בקצת חומר קריאה ;).

היחידה של תכנות אינטרנט גם כן מאוד פשוטה לדעתי, למרות שיש כאלו שמסתבכים איתה, עד החלק של JSP (זה מה שאנחנו למדנו, יש כאלו שלומדים ASP במקום) וMySQL (גם כאן, יש כאלו שלומדים Access במקום), למרות שגם הוא קל, אבל פחות מאלו שקדמו לו (עכשיו יש כבר שני צדדים להתעסק איתם - צד משתמש/client וצד שרת). היה לי מגן לאחרונה ועכשיו מחכה לציון ההגשה שם, אבל אין סיבה לא להיות מוגשים על 100 ביחידה הזו, באמת יחידה קלה.

2 היח"ל האחרונות של מדעי המחשב ב' דורשות קצת יותר הבנה, הכל תלוי באיזה חלק בוחרים ללמוד אחרי עיצוב תוכנה, אצלנו לומדים מודלים חישוביים, שזה באמת קליל, מדובר פחות או יותר על ציור של תרשימי זרימה (עם היגיון מאחוריהם כמובן, וקצת צריך להפעיל את השכל כמובן, אבל לא יותר מידי), 2 היח"ל האלו נחשבים לקשות ביותר מתוך ה-5, אבל הן גם לא נוראיות, סתם צריך לעקוב אחרי החומר בכיתה ולתרגל מפעם לפעם.

בסה"כ, אפשר בקלות יחסית לקבל 100 בכל אחד מהנ"ל, וככה גם 100 בציון הסופי של מדעי המחשב, באמת שזה לא מקצוע קשה כ"כ, רק צריך קצת שכל (באמת שלא הרבה), וקצת היגיון, לא הרבה יותר מזה.

antique
26-05-2011, 22:03
שמע, לקבל 100 במדעי המחשב ב' זה קשה, בכל זאת תמיד יש דברים קטנים שאפשר לשכוח שנתפסים עליהם (אפשר להגיד את זה גם על מדעי המחשב א') אבל זה גם לא כזה קשה לקבל בזה את ה-90 אם באמת כמו שאמרת מתמידים בשנה, אנחנו לומדים תכנות מונחה עצמים ב-c# חח

matan1212
26-05-2011, 22:07
שמע, לקבל 100 במדעי המחשב ב' זה קשה, בכל זאת תמיד יש דברים קטנים שאפשר לשכוח שנתפסים עליהם (אפשר להגיד את זה גם על מדעי המחשב א') אבל זה גם לא כזה קשה לקבל בזה את ה-90 אם באמת כמו שאמרת מתמידים בשנה, אנחנו לומדים תכנות מונחה עצמים ב-c# חח

100 במחשבים זה לא בעיה...אם תרצה אין זו אגדה..

אריאל
26-05-2011, 22:24
אף אחד פה לא לומד אסמבלר?

blackrose7
26-05-2011, 22:27
יהיה נחמד אם ננצל את האשכול לתרגילים , אני אתחיל אם שאלה שראיתי באינטרנט די קלילה, בנושא עצים .


עץ קוריאני הוא : עץ עלה או עץ בעל שני בנים שערכו של הבן השמאלי מתחלק ללא שארית בערכו של הבן הימני ומנת החלוקה שלהם שווה לערכו של אביהם , וכל אחד מהבנים שלו הוא גם עץ קוריאני

אם מישהו פתר שיפרסם , ואם מתקשים אני אעלה פתרון.

antique
26-05-2011, 22:28
חח נכון לעכשיו יש לי 100 ב-3 יחידות ראשונות ו-100 הגשה עכשיו.. יש תקווה :)
וזה עוד אחרי שאני לומד באותן שעות עוד מקצוע חחחח

matan1212
26-05-2011, 22:32
חח נכון לעכשיו יש לי 100 ב-3 יחידות ראשונות ו-100 הגשה עכשיו.. יש תקווה :)
וזה עוד אחרי שאני לומד באותן שעות עוד מקצוע חחחח

כמוני........................................ סתם נו תפסת אותי יש לי 99 ב-3 יחידות....

ואריאל מה זה אסמבלר... היום רק c#!

antique
26-05-2011, 22:38
חחחחחחחחח נוב =]
מבין אחי זה באמת קשה כאילו לקבל 100 כשסיימתי תבגרות אמרתי לעצמי:
ראסמי 100, דוגרי 97.. תמיד שוכחים איזה משו דבילי

The_Ben
26-05-2011, 22:43
כמוני........................................ סתם נו תפסת אותי יש לי 99 ב-3 יחידות....

ואריאל מה זה אסמבלר... היום רק c#!
מתן - יש דווקא בחירה באסמבלר במחשבים ב', בחלק השני שם (שכחתי את שמו, אנחנו לומדים שם מודלים חישוביים), אבל אני לא מכיר בתי ספר שבוחרים בו, מה גם, שלפי המורה שלי, משנה הבאה כבר לא תהיה בחירה ויהיה חובה ללמוד עיצוב תוכנה ומודלים חישוביים בלבד במדעי המחשב ב'.

לי באופן אישי יש 99 ב2 היח"ל הראשונות, ליחידה השלישית (תכנות אינטרנט) אני עוד לא יודע, אמור להיות מוגש על 100 בעיקרון, ועד כמה שהבנתי, קל לקבל בבגרות הזו 100 גם כן, ובמדעי המחשב ב' אני מוגש על 100, בתקווה לקבל את אותו הציון, או ציון קרוב אליו בבגרות עצמה ביום שני.
תכלס, מקצוע נחמד, לא דורש יותר מידי השקעה (ראה ערך: פיזיקה ;)), ואפשר להוציא בו ציונים טובים, וגם החומר מעניין (לפעמים, לא תמיד).

The_Ben
26-05-2011, 22:46
חחחחחחחחח נוב =]
מבין אחי זה באמת קשה כאילו לקבל 100 כשסיימתי תבגרות אמרתי לעצמי:
ראסמי 100, דוגרי 97.. תמיד שוכחים איזה משו דבילי
כן, הבעיה היא שאתה לא תמיד יותר מה, במדעי המחשב א' איבדתי 2 נק' ואני עדיין לא יודע על מה, בסוף המבחן היה לי מלא זמן ואפילו בדקתי שלא שכחתי ; בסוף כל שורה, שיהיה...סופי 99 או 100 ב2 היח"ל האלו זה ממש לא משנה, תכלס זה רק 20% הרי מהציון הסופי, ככה ששניהם שקולים בסופו של דבר.

אריאל
26-05-2011, 23:33
יש לכם חיים טובים.........

antique
26-05-2011, 23:48
להחזיר את פורום מדעי המחשב!

~גיא~
26-05-2011, 23:55
אף אחד פה לא לומד אסמבלר?
לפני שנתיים למדתי
יחידה אחת מהחמש יחידות
היה עלינו להכין פרוייקט קצר (400 שורות בערך)
ונבחנו עליו בעל פה
סתם הבוחן שאל כמה שאלות ואז נתן לבנות פעולה כלשהי וזהו חח

-רון-
27-05-2011, 00:23
חח אפשר להשיג 100 ב5 יח מחשבים..
שנה שעברה הוציאו אצלנו 3 ילדים 100 סופי ביחידות האחרונות ועוד כמה 99-97 סופי.
אני אישית עשיתי את 2 היח הראשונות שוב, מיד אחרי 2 יחידות האחרונות
והוצאתי 99 בבגרות 100 סופי.
גם אני עשיתי אסמבלר :p

sonia_6
27-05-2011, 08:23
חח וזה מצחיק גם אני פחות או יותר עשיתי תרגיל כזה לרכז שכבה והצבתי לו כעובדה את זה שאני לומד 2 מקצועות על אותן שעות xd

נו, כן. עשיתי בדיוק אותו תרגיל. רק שאצלך זה ערבית ומחשבים. ואצלי זה פיזיקה ומחשבים. :)
זה אותן שעות.

אופיר, אני לומדת באולפנא. ואנחנו גם ככה לומדות 5 יחידות תנ"ך, 5 תושב"ע. זה חובה אצלנו.
מי שרוצה יכולה לקחת מגמה שנייה ספרות/ דרמה.
אבל השאר- פיזיקה, ביולוגיה, מחשבים, פסיכולוגיה- זה אותן שעות.
ואין עוד בנות בשכבה מסיבה זו שעושות את זה. זה להשלים שש שעות שבועיוות כל פעם. וזה לא תמיד הכי נחמד וידידותי.

מיכל, תודה :). וכן זה נכון..
-----------------
פששש, איזה ציונים. אני תמיד מאבדת כמה נק' על טעויות שטותיות- שוכחת סוגריים ואז יורדת נק' וכ"ו.
ואיך אתם מספיקים לבדוק? בחיים לא נשאר לי יותר מחמש דקות!
ואגב, במדעי מחשב ב' אצלנו לומדים גם עיצוב תוכנה ומודולים חישוביים. אסמבלר כבר לא כ"כ לומדים.

antique
27-05-2011, 09:11
חחח הבגרות הזאת מסתיימת אחרי שעה וחצי ולא אחרי 3 שעות במדעי המחשב א' התחלתי לנהל שיחות נפש עם הבוחנת
וברור שאפשר לקבל 100.. אבל כמעט תמיד תביא את הטעות המפגרת חח

The_Ben
27-05-2011, 09:11
נו, כן. עשיתי בדיוק אותו תרגיל. רק שאצלך זה ערבית ומחשבים. ואצלי זה פיזיקה ומחשבים. :)
זה אותן שעות.

אופיר, אני לומדת באולפנא. ואנחנו גם ככה לומדות 5 יחידות תנ"ך, 5 תושב"ע. זה חובה אצלנו.
מי שרוצה יכולה לקחת מגמה שנייה ספרות/ דרמה.
אבל השאר- פיזיקה, ביולוגיה, מחשבים, פסיכולוגיה- זה אותן שעות.
ואין עוד בנות בשכבה מסיבה זו שעושות את זה. זה להשלים שש שעות שבועיוות כל פעם. וזה לא תמיד הכי נחמד וידידותי.

מיכל, תודה :). וכן זה נכון..
-----------------
פששש, איזה ציונים. אני תמיד מאבדת כמה נק' על טעויות שטותיות- שוכחת סוגריים ואז יורדת נק' וכ"ו.
ואיך אתם מספיקים לבדוק? בחיים לא נשאר לי יותר מחמש דקות!
ואגב, במדעי מחשב ב' אצלנו לומדים גם עיצוב תוכנה ומודולים חישוביים. אסמבלר כבר לא כ"כ לומדים.
יש לך את המתכונת שהייתה לכם השנה, שתוכלי להעלות במקרה? (למרות שיש מצב שהעלת ופשוט פספסתי את זה, עוד לא יצא לי להתחיל ללמוד לבגרות עצמה, עד עכשי והייתי תקוע עם ספרות, היום מתחיל עם מחשבים).

-רון-
27-05-2011, 14:13
עשינו מודלים ועיצוב תוכנה
אסמבלר היתה היחידה של הפרויקט

sonia_6
27-05-2011, 14:27
בגלל זה המתכונת שלנו בספרות היתה לפני הרבה זמן. ואת המתכונת השנייה במחשבים שמו צמוד לבגרות.
ורגע איך למדת את היחידות האחרונות לפני הראשונות? לא הבנתי נכון כנראה. ולא, לא העלתי. כי הסורק לא תקין.

Learn
27-05-2011, 14:55
וואו! איזה ציונים טובים יש לכם!

אגב, איך מחשבים את הציון הסופי ב-5 יחידות אם עשיתי מדעי המחשב א', מדעי המחשב ב' ואתר אינטרנט..?

ilmichal1
27-05-2011, 14:59
האתר אינטרנט זה בתור היחידה הראשונה?

אם כן, יש את האתר הזה- http://bagrut.50webs.com/Comp.html

בהצלחה..;)

Learn
27-05-2011, 15:06
תודה. אגב, אם אני עושה עוד 5 יחידות מערכות מנהליות (פרוייקט בויזואל בייסיק) איך הציון הכולל מחושב..?

לא נורא, אז יש לי 99 במדעי המחשב אני לא חושב שאני אשפר.

בהצלחה לכם...

The_Ben
27-05-2011, 15:18
בגלל זה המתכונת שלנו בספרות היתה לפני הרבה זמן. ואת המתכונת השנייה במחשבים שמו צמוד לבגרות.
ורגע איך למדת את היחידות האחרונות לפני הראשונות? לא הבנתי נכון כנראה. ולא, לא העלתי. כי הסורק לא תקין.
עשיתי בשנה שעברה (י"א) את מדעי המחשב א', 2 היח"ל הראשונות, והשנה (י"ב) את היחידה של תכנות אינטרנט ואת 2 היח"ל האחרונות - מדעי המחשב ב'.

OPhiRCk
27-05-2011, 16:16
רק אני עשיתי את היחידת אינטרנט בי'?

ilmichal1
27-05-2011, 16:22
אני עשיתי את היחידה הראשונה בי' אבל לא עשיתי אינטרנט..

זה מה שעשיתי-
י' - יחידה ראשונה (scheem- לא נראה לי מישהו מכיר את זה..)+ מדעי המחשב א'
י"א - מדעי המחשב ב'
י"ב - משחק

OPhiRCk
27-05-2011, 16:24
משחק זה השלמה ל10 יחידות אומשו כזה?

ilmichal1
27-05-2011, 16:25
כן.

antique
27-05-2011, 20:44
גם אני עשיתי אותה בי' חח

The_Ben
29-05-2011, 11:20
אם מישהו הצליח את שאלה 4 במתכונת שמיכל (נראה לי) העלתה למדעי המחשב ב' (השאלה כאן: http://cl.ly/793l) - סעיף ב', אשמח לפיתרון/הכוונה/עזרה כלשהי בשאלה.
ניסיתי כבר מספר פעמים, והדרך היחידה שהצלחתי בה זה אם העץ המקורי הוא סטטי (static BinTreeNode<Integer>...), לא אחרת. עם זאת, אני בספק שזו כוונת השאלה, ולכן הבקשה.

אריאל
29-05-2011, 11:35
אם מישהו הצליח את שאלה 4 במתכונת שמיכל (נראה לי) העלתה למדעי המחשב ב' (השאלה כאן: http://cl.ly/793l) - סעיף ב', אשמח לפיתרון/הכוונה/עזרה כלשהי בשאלה.
ניסיתי כבר מספר פעמים, והדרך היחידה שהצלחתי בה זה אם העץ המקורי הוא סטטי (static BinTreeNode<Integer>...), לא אחרת. עם זאת, אני בספק שזו כוונת השאלה, ולכן הבקשה.

למה לא לעבור צומת צומת ועבור כל צומת לזמן את הפעולה ב-א' ולבדוק אם מה שמחזירה שווה לערך הצומת ?

antique
29-05-2011, 11:36
ברור שהפעולה היא סטטית לא הבנתי מה הכוונה מה לא הצלחת.

The_Ben
29-05-2011, 11:37
למה לא לעבור צומת צומת ועבור כל צומת לזמן את הפעולה ב-א' ולבדוק אם מה שמחזירה שווה לערך הצומת ?
זה הרעיון הכללי, אבל ברגע שאתה מפעיל את זה ברקורסיה, אתה למעשה בכל פעם שהפעולה רצה, עובד עם "עץ" אחר, שהוא למעשה רק צומת אחד בעץ (וכל מה שמתחתיו), ככה אין לך אפשרות לבדוק את כל העץ, כולל השורש שלו ומה שנמצא ב"צד" השני של העץ, הצד שאין לך כשאתה רץ ברקורסיה על צמתים של עץ.

אם עושים את זה בתוך לולאת while, בלי רקורסיה, אפשר כנראה, אבל לא הצלחתי ככה.

The_Ben
29-05-2011, 11:38
ברור שהפעולה היא סטטית לא הבנתי מה הכוונה מה לא הצלחת.
הפעולה סטטית, זה ברור, אבל העץ שהמשתמש מכניס לפעולה הוא לא בהכרח סטטי (סטטי - מוגדר במחלקה עצמה, ולא בתוך הפעולה main. לא סטטי - מוגדר בתוך הפעולה main).

כשהעץ סטטי (או כל עצם אחר), כל פעולה יכולה להשתמש בו (כל עוד היא האותה מחלקה כמוהו), בלי קשר למה שהיא קיבלה בפרמטרים שלה וכו'. זו הדרך להגיע כל פעם לכל העץ המלא, ולא רק לשורש שלו.

אריאל
29-05-2011, 11:38
זה הרעיון הכללי, אבל ברגע שאתה מפעיל את זה ברקורסיה, אתה למעשה בכל פעם שהפעולה רצה, עובד עם "עץ" אחר, שהוא למעשה רק צומת אחד בעץ (וכל מה שמתחתיו), ככה אין לך אפשרות לבדוק את כל העץ, כולל השורש שלו ומה שנמצא ב"צד" השני של העץ, הצד שאין לך כשאתה רץ ברקורסיה על צמתים של עץ.


אם עושים את זה בתוך לולאת while, בלי רקורסיה, אפשר כנראה, אבל לא הצלחתי ככה.

קודם כל, עצים תעבוד תמיד עם רקורסיה ולא לולאות.

דבר שני, בפרמטרים שהפעולה שלך תקבל תשמור גם את השורש הראשי, ואז אין לך את הבעיה הזו. ( זה יהיה השורש שכל פעם תשלח לפונקציה שאתה מזמן..)

The_Ben
29-05-2011, 11:41
קודם כל, עצים תעבוד תמיד עם רקורסיה ולא לולאות.

דבר שני, בפרמטרים שהפעולה שלך תקבל תשמור גם את השורש הראשי, ואז אין לך את הבעיה הזו.
כן, ברור שעל עצים עובדים עם רקורסיה, אחרי שהגעתי למבוי סתום ניסיתי עם לולאות.
בסופו של דבר הצלחתי בדרך שאמרת, אבל רק אחרי שכפול של העץ המקורי (עוד פעולה, לא קצרה במיוחד).

הקוד הסופי נראה כך:


public static BinTreeNode<Integer> copyTree(BinTreeNode<Integer> bt)
{
if (bt == null)
return null;

BinTreeNode<Integer> newTree = new BinTreeNode<Integer>(bt.getInfo());

newTree.setLeft(copyTree(bt.getLeft()));
newTree.setRight(copyTree(bt.getRight()));

return newTree;
}

public static boolean accu(BinTreeNode<Integer> bt) {
return accu(bt,copyTree(bt));
}

public static boolean accu(BinTreeNode<Integer> bt, BinTreeNode<Integer> root) {
if (bt.getRight()!=null && bt.getLeft()!=null)
return (accu(bt.getRight(), root) || accu(bt.getLeft(), root));
if (bt.getRight()==null && bt.getLeft()!=null)
return accu(bt.getLeft(),root);
else if (bt.getRight()!=null && bt.getRight()==null)
return accu(bt.getRight(),root);
System.out.println(times(root,bt.getInfo()));
return (bt.getInfo()==times(root,bt.getInfo()));

}

public static int times(BinTreeNode<Integer> tr, int x) {
if (tr==null) return 0;
if (tr.getInfo()==x) return (1+times(tr.getLeft(),x)+times(tr.getRight(),x));
else return (times(tr.getLeft(),x)+times(tr.getRight(),x));
}
אבל אני בספק שזו כוונת השאלה, נראה לי ארוך מידי (להעתיק עץ וכו'). אם יש לך (או למישהו אחר) רעיון יותר טוב, אשמח לשמוע.

נ.ב
הפעולה המזומנת היא כמובן accu, עם פרמטר אחד בלבד, שאר הפעולות הן פעולות עזר.

blackrose7
29-05-2011, 11:45
יש שם טעות בקוד של סעיף א' . הם משתמש בפעולה isEmpty ועד כמה שידוע לי אין פעולה כזאת בממשק על עצים.

אני לא ממש חזק בעצים אבל זה מה שעשיתי :

כמובן צריך ללמש את הפעולה IsLeaf שזה ממש לא בעיה.

אריאל
29-05-2011, 11:47
למה לשכפל את העץ ? אתה מקבל אותו בהתחלה פשוט תשמור עליו !

אם אני צודק אז רק כדי למנוע את האליאסינג זה מספיק :




public static boolean accu(BinTreeNode<Integer> bt) {

return accu(bt,new BinTreeNode<Integer>(bt.getInfo()) );

}

public static boolean accu(BinTreeNode<Integer> bt, BinTreeNode<Integer> root) {



בישביל מה החלק הזה :




newTree.setLeft(copyTree(bt.getLeft()));

newTree.setRight(copyTree(bt.getRight()));



??

אני כמעט בטוח שאתה לא צריך את זה, פשוט תשלח מצביע חדש לראש העץ ... new... וזהו

The_Ben
29-05-2011, 11:51
יש שם טעות בקוד של סעיף א' . הם משתמש בפעולה isEmpty ועד כמה שידוע לי אין פעולה כזאת בממשק על עצים.
צודק, עד כמה שאני יודע אין כזו פעולה, אבל המשמעות היא פשוט bt==null (כש-bt הוא העץ), שיניתי את זה בקוד שלי לפעולה הזו.


למה לשכפל את העץ ? אתה מקבל אותו בהתחלה פשוט תשמור עליו !

אם אני צודק אז רק כדי למנוע את האליאסינג זה מספיק :




public static boolean accu(BinTreeNode<Integer> bt) {
return accu(bt,new BinTreeNode<Integer>(bt.getInfo()) );
}

public static boolean accu(BinTreeNode<Integer> bt, BinTreeNode<Integer> root) {

בישביל מה החלק הזה :




newTree.setLeft(copyTree(bt.getLeft()));
newTree.setRight(copyTree(bt.getRight()));

??

אני כמעט בטוח שאתה לא צריך את זה, פשוט תשלח מצביע חדש לראש העץ ... new... וזהו
כן, חשבתי על זה שוב אח"כ ובאמת לא צריך לשכפל את העץ, מספיק לשלוח אותו פעמיים עם פעולת עזר.

הפעולה לשכפול עץ היא של Hurricane, הוא פרסום פה לא מכבר אשכול עם המון פעולות שימושיות, לקחתי אותה משם as-is.

אריאל
29-05-2011, 11:53
אל תקח דברים as-is

אם אתה יוצר מצביע חדש לראש העץ אז הבנים שלו יהיו הבנים של אותו עץ הפעולות האלה מיותרות, כאילו אם חושבים בדרך הזו.. אז צריך לעבור על כל הבנים ולא רק על ה2 הראשונים.. ומי אמר שהם בכלל קיימים שמותר לעשות את זה? זה יכול להוביל לשגיאה.

blackrose7
29-05-2011, 11:54
public static bool spec (BinTreeNode<int> t)
{


if(t==null|| isLeaf(t))
return true;
if(times(bt.getInfo(),t.getInfo())==t.getInfo())
return true;
else return spec(t.getLeft())||spec(t.getRight());

}
.
כמובן צריך ללמש את הפעולה IsLeaf שזה ממש לא בעיה

אריאל
29-05-2011, 12:00
כמובן אתה אפילו לא צריך לשלוח את העץ עם השורש הראשי כל פעם, כי כל מה שלמעלה כבר בדקת אותם ואם הם לא מתאימים אז גם בתתי עצים הם לא יתאימו.

כלומר אם יש צומת והיא באמת מקיימת את הנדרש אז הצמתים שאתה צריך לבדוק הם רק אלה שמתחתיה (כי עברת על אלה שמעליה כבר והם לא התאימו )

ואם זה עדיין לא ברור אולי תסתכל על זה ככה : אם יש צומת שהיא מקיימת את הנדרש, ואתה חושב שצריך לשלוח את השורש הראשי כלומר אותו ערך של צומת מופיע מעל אותה הצומת הנוכחית, אז כבר היית מוצא אותה בתור הצומת שמקיימת את הנדרש וזה לא קרה.. לכן מספיק לבדוק רק מה שמתחת.

blackrose7
29-05-2011, 12:02
תראה הרעיון בשאלה הזאת היא להתחיל מהשורש , ולבדוק האם הערך שנמצא בתוכו שווה למספר הפעמים שהוא מופיע בכל העץ ( מה שמחזירה הפעולה מסעיף א').
אם לא , אז זה עדיין לא אומר שהעץ הוא לא "עץ מדויק" צריך כעת לבדוק את התת עץ שמאלי והן את תת העץ הימני , יכול להיות ששם מופיע צומת שיש בו ערך כמספר הפעמים שהוא מופיע בעץ כולו. וככה עם הזימון הרקורסיבי אתה מכסה את כל האפשרויות . זאת טעות לחשוב שכשאתה מתקדם למעטה אז אתה כבר מאבד את המידע שהיה לך מעל הצומת . הרי הפעולה מסעיף א' עוברת על כל העץ

ilmichal1
29-05-2011, 14:56
אני יעלה פתרונות למתכונת שהעלתי היום בערב..

יומטוב! :happy:

ilmichal1
29-05-2011, 21:06
מצ"ב פתרונות למתכונת שהעלתי-

ilmichal1
29-05-2011, 21:09
המשך פתרונות-
זה התשובון שהמורה חילקה.. שיהיה בהצלחה!!:takdir: