PDA

צפה בגרסה המלאה : [סיכום] פתרון בגרות במדעי המחשב ב' קיץ 2011. שאלות 2, 4ב', 14,16.



noam14
30-05-2011, 14:39
שלום לכולם !
יש תשובות סופיות חוץ משאלה 4 סעיף ב' שפתרתי הרגע :)
מקווה שזה יעזור,
בהצלחה :happy:

שאלה קטנה,
אם כתבתי למחסנית - s.remove() שזה ממשק של תור, במקום s.pop() . כמה יורידו לי ?!

matan1212
30-05-2011, 14:42
במודלים אני עשיתי כמוך אך מ-q2 שראיתי a הלכתי ל-q1...כמה יורידו לי?

מאיפה הפיתרון.? שלך או של המורה?

noam14
30-05-2011, 14:44
למודלים שאלה 14 הפתרון שלי והשוותי עם חברים. 16 המורה שלי אמר שזה טוב, גם 4 ב'.

antique
30-05-2011, 14:45
לדעתי בשאלה 2 סעיף ו' הסיבוכיות של WHAT היא logn כי זה בעצם כמו חיפוש בינארי.

noam14
30-05-2011, 14:47
ב2 בסיבוכיות אני בכלל טעיתי, אבל הרבה חברים אמרו לי שזה ככה. אז בסיבוכיות אני לא בטוחה. השאר נכון :)

idantact
30-05-2011, 14:50
2 ו-14 עשיתי בדיוק כמוך.
בשאלה 4 אני עשיתי גם דומה, אבל אני בניתי פעולת עזר שבודקת את אורך המחסנית, ובדקתי אם אורכי המחסניות שוות. (אם הן לא שוות החזרתי false)
אם הן שוות אז עשיתי while עד שאחד מהם מתרוקן, וכל פעם עשיתי pop לשתי המחסניות, אם הערך של ה-pop'ים לא שווה החזרתי false. אם זה מסיים את לולאת ה-while בלי false הפעולה תחזיר True!!

noam14
30-05-2011, 14:51
גם נכון, פשוט אני חשבתי על דרך יותר פשוטה בלי פעולות עזר וכאלה, גם לא היה לי זמן לזה :d

matan1212
30-05-2011, 14:52
לדעתי בשאלה 2 סעיף ו' הסיבוכיות של WHAT היא logn כי זה בעצם כמו חיפוש בינארי.

זה בכלל לא כמו חיפוש בינארי..בחיפוש בינארי אתה מחלק ב-2..פה הכי גרוע זה מסדר גודל של n...

דרך אגב שאלה 14 אני בטוח שזאת התשובה..אני חושב שזה יהיה ככה..יש 2 סעיפים כל סעיף שווה לחצי מ-25 נגיד..יש 7 מצבים אז כל מצב שווה אותו נק' אז על כל מצב מוטעה אז יירד 2 נק' ככה..טוב נו מתחילים עם 98 חבל רציתי 100...

שגיא איזה שאלות בחרת?

antique
30-05-2011, 14:54
2,4,21,22

matan1212
30-05-2011, 15:00
דרך אגב בשאלה על המחסנית יכולת לקצר ולכתוב ככה:

return s1.Isempty()&& s2.Isempty();

אם אחד מהם ריק ואחד לא ריק זה יחזיר שקר..

סעמק בטעות שלחתי את זה עם סימני קריאה..בטעות כמה אתם חושבים יורידו לי?

Learn
30-05-2011, 15:19
אגב, noam14, אם היית מוציא את ה-else זה היה יותר טוב...

hold
30-05-2011, 15:25
במודלים אני עשיתי כמוך אך מ-q2 שראיתי a הלכתי ל-q1...כמה יורידו לי?

מאיפה הפיתרון.? שלך או של המורה?

עשיתי כמוך וניראלי זה גם נכון כי בדקתי הרבה מילים....

blue
30-05-2011, 15:27
מישהו יכול לתת את הפתרון לשאלה 15?

matan1212
30-05-2011, 15:33
עשיתי כמוך וניראלי זה גם נכון כי בדקתי הרבה מילים....

זה לא נכון..הסבר:

אם הוא נמצא ב-q2 אז b הוא אי זוגי..עכשיו אם הוא מקבל עוד b הוא זוגי והוא אמור לקבל..אם הולכים ל-q1 כאשר הוא מקבל עוד b הוא הולך ל-q3 שזה לא מצב מקבל...

hold
30-05-2011, 15:36
לפי דעתי זה נכון... יש לך מילה שבשפה והאטומט לא מקבל אותה?

matan1212
30-05-2011, 15:37
לפי דעתי זה נכון... יש לך מילה שבשפה והאטומט לא מקבל אותה?

bab

hold
30-05-2011, 15:38
שיט חח כמה מורידים על זה?

matan1212
30-05-2011, 15:40
שיט חח כמה מורידים על זה?

לפי דעתי 2 נק' לערך...

RoeiDude
30-05-2011, 15:46
בס"ד

בשאלה 14 עשיתי את המעברים קצת שונה: עשיתי מ - q5 ל - q4 במקרה שהוא רואה a, ומ - q4 ל - q5 במקרה והוא רואה b. זו טעות??

בנוסף בסעיף ב'2 כתבתי שזו שפת כל המילים שמסתיימות ברצץ של פעמיים אותה האות, זה גם יתקבל, נכון? הרי זה אותו דבר.

ובשאלה 4, אפשר היה לעשות פעולה שפשוט בודקת אם המחסניות זהות, בלי לבדוק לחוד כל תנאי

izhak1236
30-05-2011, 16:46
איזה כתב יפה יש לך
עשיתי גם את 14 ו2 כמוך
או שזה בעצם 3
אבל בכל מקרה את אלה עשיתי בערך כמוך

TomerG
30-05-2011, 17:41
כמה נקודות ירדו לי פחות או יותר אם טעיתי בסיבוכיות זמן ריצה של sod ו - what ?
ועוד שאלה - מישהו יודע איפה אני יכול למצוא את התשובות לשאלות בעיצוב תוכנה?

antique
30-05-2011, 17:44
~6

Eliran2604
30-05-2011, 18:31
יש למישהו את הפתרונות באסמבלר?

dorh
30-05-2011, 20:45
אם נתתי 2 מילים 0^4i ו- 0^i , אמרתי שהם מגיעות לאותו מצב ושירשרתי את המילה 1^2i
והראתי שישנה סתירה והוא מגיע למצבים שונים , האם זה טוב?
פשוט ראיתי שכולם נתנו מילים 0^i ו 0^j כאשר i גדול מ- j

dorh
30-05-2011, 20:45
בתרגיל של ההוכחה לא רגולרית , אם נתתי 2 מילים 0^4i ו- 0^i , אמרתי שהם מגיעות לאותו מצב ושירשרתי את המילה 1^2i
והראתי שישנה סתירה והוא מגיע למצבים שונים , האם זה טוב?
פשוט ראיתי שכולם נתנו מילים 0^i ו 0^j כאשר i גדול מ- j

משיח בן דוד
30-05-2011, 23:09
תגידו בשאלה 15 סעיף ב זה נכון שמה שמשותף בין השפות זה השפה הרקה?

krw28
30-05-2011, 23:53
מי שרוצה יש פתרונות באנקורי:
http://www.ankori.com/files/bagrut/s2011/comp_b_s11.pdf
הלך לכם טוב??

krw28
31-05-2011, 00:07
לפי התשובון של אנקורי זה o של N

noam14
31-05-2011, 00:49
ואוווו אנקורי פתרו בדיוק כמוני את 4 ב' !!! אימלה זה מפחיד ...

yardenp4
31-05-2011, 05:59
אני חייב לציין שעיצוב תוכנה היה רמה בסדר,לא קשה מידי. אבל באסמבלר היה איזה רגע של שבירה טוטאלית שלי שם. פשוט לא ידעתי על איזה שאלות לענות את כולן לא ידעתי לעשות חוץ משאלה אחת של מעקב אבל היה לה סעיף ב שגם כן אין לי מושג מה רצו ממני שם.

בכל אופן איפה מוצאים תשובות לאסמבלר??*

matan1212
31-05-2011, 06:57
אני ממליץ לקחת את אנקורי בערבון מוגבל...דבר שני אם רוצים לבדוק אם עלה אפשר ככה .. return t.GetLeft()=t.GetRight ...במקרה כזה את משווה את ההפניות שלהם והרגע היחיד שההפניות שלו יהיו שוות זה ששתיהם יהיו null...

בפיתרון שלהם ל-3 הם עשו משהו מסובך...לפי דעתי יכלו לעשות מחסנית של תורים ... בקיצר לא פיתרון בשמיים...

antique
31-05-2011, 07:30
חח וואי גדול אהבתי את הדרך שלך למצוא האם עלה.

nadav38
31-05-2011, 09:46
בקיצור המבחן היה מאוד קל...

Eliran2604
31-05-2011, 10:57
אני חייב לציין שעיצוב תוכנה היה רמה בסדר,לא קשה מידי. אבל באסמבלר היה איזה רגע של שבירה טוטאלית שלי שם. פשוט לא ידעתי על איזה שאלות לענות את כולן לא ידעתי לעשות חוץ משאלה אחת של מעקב אבל היה לה סעיף ב שגם כן אין לי מושג מה רצו ממני שם.

בכל אופן איפה מוצאים תשובות לאסמבלר??*

אני גם ממש מחפש תשובות ואין בשום מקום
אני עניתי על שאלות 5 ו-7 ואני חושב שצדקתי על מה ענית?

krw28
31-05-2011, 11:52
בקיצור המבחן היה מאוד קל...

ובכללי לכל המגמה שלי היה נורא...
הייתה לנו בעיה עם המורה היא ילדה ונדפקנו בלי מורה...
ועד שהגיעה חדשה נשאר פחות מחודש לבגרות ובחודש למדנו את כל המודלים החישובים+עץ בינארי
אז לא ידענו טוב את החומר ברמה של בגרות...

Asymptote
31-05-2011, 12:26
ואוווו אנקורי פתרו בדיוק כמוני את 4 ב' !!! אימלה זה מפחיד ...

גם אני ככה, מילה במילה :blink:

yardenp4
31-05-2011, 12:56
אני גם ממש מחפש תשובות ואין בשום מקום
אני עניתי על שאלות 5 ו-7 ואני חושב שצדקתי על מה ענית?


אם אני זוכר נכון 5 זה להשלים פקודות - ניחשתי הכל מקווה שאיזה אחד או שניים עבד לי.
ושאלה 7 סעיף א עשיתי טוב זה היה מעקב פשוט, סעיף ב עשיתי חלקית זה היה לי גם מסובך מידי.

בכללי החלק של אסמבלר הרס לי, חבל שלא למדנו מודלים חישוביים כולם אומרים שזה היה כל כך קל.

שאלה אם זה 2 יחידות מתוך 5 אז הציון שאקבל בעצם מהווה 2 חמישיות מהציון הסופי של מדעי המחשב ??

antique
31-05-2011, 13:04
כה

R.Ma
01-06-2011, 18:25
לדעתי בשאלה 2 סעיף ו' הסיבוכיות של WHAT היא logn כי זה בעצם כמו חיפוש בינארי.

אני חושבת שכשהסיבוכיות היא logn מקבלים גם n כתשובה. אבל יש מצב שהמצאתי עכשיו כלל...

matan1212
01-06-2011, 22:00
אני חושבת שכשהסיבוכיות היא logn מקבלים גם n כתשובה. אבל יש מצב שהמצאתי עכשיו כלל...

המצאת עכשיו כלל...

מתן ו
01-06-2011, 22:51
אלה התשובות שלי ל-5 ול-7
העלאת קבצים | העלאת תמונות (http://www.uppy.co.il/?down=2289281f4a63.doc)

antique
02-06-2011, 09:30
יש תשובות באתר של קדמן.

antique
02-06-2011, 09:30
וכן חח המצאת כלל אין קשר ביניהם ואכן התשובה היא n..