PDA

צפה בגרסה המלאה : כמה שאלות, צריך תשובות



Dodo
15-05-2009, 01:12
בעיות חשבון:

3. משה עלה במשקלו 25 אחוזים ממשקלו הקודם. כמה אחוזים ממשקלו החדש עליו להוריד כדי להגיע למשקלו הקודם?

א. 25%

ב. 20%

ג. 15%

ד. 10%

4. 4 פועלים חופרים תעלה במשך 4 ימים. תוך כמה ימים יחפרו 2 פועלים את אותה תעלה?

א. 10

ב. 9

ג. 8

ד. 7

7. מכונית נסעה 15 דקות במהירות של 60 קמ"ש, 20 דקות במהירות של 90 קמ"ש ו-30 דקות במהירות של 80 קמ"ש. איזו דרך עברה המכונית?

א. 9

ב. 8

ג. 7

ד. 6

10. ליום הולדתו קבל עודד סכום כסף מסבתו. הוא בזבז את כל הכסף ב-5 חנויות. בכל חנות בזבז עודד שקל אחד יותר ממחצית הסכום שהיה לו כאשר נכנס לחנות. כמה כסף קיבל עודד מסבתו?

א. 62 ש"ח

ב. 46 ש"ח

ג. 30 ש"ח

ד. 7.50 ש"ח



צריך תשובות סופיות בבקשה (בטוחות ב-100%)
תודה לעוזרים

joeye
15-05-2009, 01:19
שאלה מס' 1:
ע"פ חישוב פשוט, קיבלתי כי על משה לרדת 20% ממשקלו החדש כדי להגיע למשקל הקודם.
תשובה סופית: ב' - 20%.

נ.ב.
אתה מתכונן לבחינה הפסיכוטכנית שיהיה לך בצו ראשון (או שאתה מתכונן לפסיכומטרי?)?

Dodo
15-05-2009, 01:33
אתה יכול להסביר איך הגעת לזה?
(זה לצו ראשון)

Dodo
15-05-2009, 01:34
תראה זה הקו מחשבה שלי:
אם אני מסמן את המשקל הקודם שלו ב-x
אז המשקל החדש לאחר העלייה יהיה x + 0.25x = 1.25x
ואז 1.25x-x = 0.25x

איפה אני טועה?

joeye
15-05-2009, 01:45
פתרון.

joeye
15-05-2009, 01:56
קח שאלה יפה שאחי אמר לי אותה לפני כשנה:

מחיר בירה לבנה בכל הארץ הוא 1 ש"ח.
איגוד צרכני הבירה החליט להעלות את המחיר של הבירה ב-10%.
לאחר שבעל המכולת השכונתית ביפו ראה כי לא קונים הרבה את הבירה כמו שפעם,
הוא החליט להוריד את מחיר הבירה ב-10%.
מהו מחיר הבירה החדש (לאחר ההורדה ב-10%) אצל חנות המכולת?
א 1 ש"ח.
ב 1.01 ש"ח.
ג 0.99 ש"ח.
ד 0.9 ש"ח.

בהצלחה!

Dodo
15-05-2009, 01:56
אוקיי ולגביי 4 התשובה היא ג ?
ולגביי 5 ? יצא לי 85 קילומטר .. (הפכתי את הדקות לשעות והשתמשתי ב- s=vt)

Dodo
15-05-2009, 01:58
קח שאלה יפה שאחי אמר לי אותה לפני כשנה:

מחיר בירה לבנה בכל הארץ הוא 1 ש"ח.
איגוד צרכני הבירה החליט להעלות את המחיר של הבירה ב-10%.
לאחר שבעל המכולת השכונתית ביפו ראה כי לא קונים הרבה את הבירה כמו שפעם,
הוא החליט להוריד את מחיר הבירה ב-10%.
מהו מחיר הבירה החדש (לאחר ההורדה ב-10%) אצל חנות המכולת?
א 1 ש"ח.
ב 1.01 ש"ח.
ג 0.99 ש"ח.
ד 0.9 ש"ח.

בהצלחה!

1 שקל ? (בטוח אני טועה..)

joeye
15-05-2009, 02:03
לצערי, אתה טועה.
תנסה עוד בכוחות עצמך.

joeye
15-05-2009, 02:05
לגבי השאלה שנייה:
גם אני חושב שזה ג'.

לגבי בעיית התנועה:
אכן יוצאת לי תשובה: S=85 km, אבל למה מופיעות תשובות לא קשורות...

Dodo
15-05-2009, 02:14
אוקיי הבנתי עכשיו.. התשובה היא 99:100 -> ג) 0.99

Dodo
15-05-2009, 02:15
מה דעתך על 10 ?
אם אני מסמן את הסכום שהוא קיבל ב-X
אז מה שהוא ביזבז בכל החנויות זה
zz (0.5x+1) *5
אם אני משווה את זה ל-X אני מקבל משהו לא הגיוני

מה אתה אומר?

joeye
15-05-2009, 02:28
לגבי השאלה שהבאתי לך: אתה צודק, התשובה היא ג' - 0.99 ש"ח.

לגבי השאלה האחרונה:
היא נראית טיפה מורכבת, אז אני אשאיר אותה למחר.

לילה טוב!

sivan1233210
15-05-2009, 11:15
בס"ד

התשובה לשאלה 10, היא 62 ש"ח.
הסבר :
נתחיל עם התשובה הראשונה - 62 ש"ח.
נתון כי הוא בזבז את כל הכסף ב - 5 חנויות, ובכל חנות בזבז שקל אחד יותר ממחצית הסכום שהיה לו כאשר נכנס לחנות.
בחנות הראשונה הוא בזבז:
0.5*62 + 1= 32
לכן נשאר לו :
62-32=30
בחנות השנייה הוא בזבז:
0.5*30+ 1 =16
לכן נשאר לו:
30-16= 14
בחנות השלישית הוא בזבז:
0.5*14 +1 = 8
לכן נשאר לו:
14-8 =6
בחנות הרביעית הוא בזבז:
0.5*6 + 1 = 4
לכן נשאר לו:
6-4 = 2
בחנות החמישית הוא בזבז:
0.5*2 +1 =2
לכן נשאר לו:
2-2 =0

ומכיוון שנתון שהוא בזבז את כל הכסף: 62 ש"ח זו - היא התשובה הנכונה.

שבת שלום :)

Dodo
15-05-2009, 15:09
כן אבל אם אני לא רוצה להתחיל לבדוק תשובה תשובה ..
אלא להגיע למצב שאני פותר משוואה ומגיע דרכה אל אחת מהתשובות ..

sivan1233210
16-05-2009, 19:25
בס"ד

ניסיתי לעשות את זה כמו שאמרת.
סימנתי את הכסף שהוא קיבל מסבתא ב - x ובסוף הגעתי לזה ש - x שווה לאחד חלקי 62.
אני אבדוק את זה שוב.

נראה לי שלפעמים יש מקרים שיותר קל לבדוק תשובה תשובה.

אני אנסה שוב לעשות בדרך הראשונה שעשיתי.

sivan1233210
16-05-2009, 20:28
בס"ד

הדרך השנייה יצאה לי ארוכה. יכול להיות אפשר יותר קצר.

מצורף קובץ עם הפיתרון.

שבוע טוב :)