עמוד 1 מתוך 3 1 2 3 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 31

אשכול: Visual Basic 6.0 - עזרה בתרגיל

  1. #1
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל Visual Basic 6.0 - עזרה בתרגיל

    בס"ד

    שלום,

    איך עושים תכנית ב - Visual Basic 6.0 שאם אני לוחצת על כפתור אז יש לי תמונות שמתחלפות כל 10 שניות.
    הדבר היחיד שאני יודעת לעשות זה רק כפתור יציאה.
    אני חדשה בזה.
    רק אתמול התחלתי ללמוד.
    אשמח להסבר.
    תודה לעוזרים.

    שבת שלום.

  2. #2
    הסמל האישי שלאריאל מנהל כללי חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    דבר ראשון, כל דבר שקשור לזמן, תיאלצי להוסיף פקד זמן - TIMER .
    דבר שני, תצטרכי להוסיף את הפקד PICTURE BOX.

    לאחר הוספת שני הפקדים, ליחצי על הפקד TIMER , ותקבעי את ה INTERVAL שלו ל 1000( אלפיות השניה) , זאת אומרת שהפקודות שתזיני לפקד הזה יבוצעו כל שניה .

    את התמונות תצטרכי או להכניס לתוך מערך, או שיהיו עם מספרים מ 1 עד 10 , עם אותה הסיומת .

    אז נלחץ פעמיים על הפקד TIMER , וניכנס לקוד..

    נגדיר משתנה :

    קוד:
     
     Dim i As Integer 
     i=1
    ונצטרך לעשות לולאה מ 1 עד עשר ( כנגד עשר תמונות), ונבדוק אם השניות מתחלקות בעשר ללא שארית, אם כן, נחליף תמונה, אם לא שהפקד ימשיך לרוץ.

    השאלה אם את יודעת לעשות לולאות ולהיכנס לזה ?

  3. #3
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    בס"ד

    תודה רבה.

    אין לי מושג.
    שאתה אומר להוסיף פקדים? איך מוסיפים?
    אתה יכול להסביר לי בבקשה?
    אנני ממש חדשה בשפה הזאת,
    ובתכנה הזאת גם.

  4. #4
    הסמל האישי שלאריאל מנהל כללי חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    פקדים זה האייקונים בצד, ניתן לבחור אחד מהם "ולצייר" אותם על גבי הטופס..

    אני לא יכול להסביר לך כאן על רגל אחת, תיאלצי לקרוא מדריכים ולהתנסות ולהכיר קצת את המערכת (ראי נעוצים)

  5. #5
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    בס"ד

    הבנתי את העיניין עם הפקדים והגדרתי את הפקד טיימר ל - 1000.

    לא הבנתי מהשלב הזה מה לעשות:
    "את התמונות תצטרכי או להכניס לתוך מערך, או שיהיו עם מספרים מ 1 עד 10 , עם אותה הסיומת ."

    אני אשמח אם תסביר לי את זה, או שתיתן לי קוד לדוגמא.


    תודה רבה על העזרה!

    שבוע טוב
    נערך לאחרונה על ידי sivan1233210, 20-09-2008 בשעה 19:45 סיבה: שגיאה תחברירית

  6. #6
    הסמל האישי שלאריאל מנהל כללי חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    כלומר, שתקראי לתמונות בשמות :
    1.jpg
    1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
    .
    .
    .
    10.jpg

    בצורה הזו, ותגדירי משתנה (גלובלי) שכל שניה ייגדל באחד, ואז תגדירי את התמונה של הפקד PICTURE BOX בעזרת המשתנה,

    ולגבי הקוד, נכנס לקוד של הפקד TIMER וגם של הטופס עצמו (לחיצה פעמיים על הטופס) וזה יראה כך :

    קוד:
     
    
    Public i As Integer
    
    
    Private Sub Timer1_Timer()
    
        i = i + 1
    
        Picture1.Picture = LoadPicture("location" & i & ".jpg")
    End Sub
    ואל תשכחי גם להביא מיקום לפני..
    נערך לאחרונה על ידי אריאל, 20-09-2008 בשעה 20:38

  7. #7
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    בס"ד

    שלום,

    עשיתי את הכל.
    חוץ מ - 2 דברים שלא הבנתי:
    1) שאני מוסיפה את הפקד פיקשר בוקס אז הכוונה שאני מוסיפה פקד שאני יכולה להשים בו כמה תמונות כמו בפקד איימג' (רק שבפקד איימג' זה תמונה אחת), ואם זה באמת נכון מה שאמרתי אז כשאני שמה את התמונות אז שמים רגיל כמו שעושים בפקד איימג'?

    2)"...ותגדירי משתנה (גלובלי) שכל שניה ייגדל באחד, ואז תגדירי את התמונה של הפקד picture box בעזרת המשתנה"

    לא הבנתי את זה.
    אתה יכול בבקשה להביא לי את הקוד של זה או להסביר או משהו?
    אני מאוד אשמח.
    אם אני אראה את הפיתרון מול העיניים אז אני אבין את זה בסוף. אני בטוחה בזה.

    תודה רבה על העזרה.

    שבוע טוב
    ל"ט/לל"ט

  8. #8
    הסמל האישי שלאריאל מנהל כללי חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    1) ההבדל בין IMAGE ל PICTURE BOX הוא שיש ל PICTURE BOX הרבה אופציות אחרות, תסתכלי במאפיינים בצד.. בשניהם אפשר להחליף את התמונות בזמן שהתוכנה רצה..

    2) משתנה גלובלי - משתנה כללי ולא רק עבור פקד מסוים, כלומר הוא קיים בכל הקוד ולא רק בחלק מסוים..
    ומגדירים אותו בצורה הבאה , מעל הכל רושמים :

    קוד:
    public variable as type
    והדגמתי לך כיצד נראה כל הקוד ( החלפת התמונה והכל.. )

  9. #9
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    בס"ד

    זה עושה לי שגיאה במילה type.
    תראה כל הקוד זה ככה?:

    public variable as type
    Public i As Integer

    Private Sub Timer1_Timer()
    i = i + 1
    Picture1.Picture = LoadPicture("location" & i & ".jpg")
    End Sub


    איך מכניסים כמה תמונות לפיקשר בוקס?
    אהה ואני צריכה כפתור שיריץ את התמונות כל 10 שניות אז עושים את הפקד CmmandButton ומה עושים איתו?


    תודה רבה על העזרה.

    שבוע טוב
    נערך לאחרונה על ידי sivan1233210, 20-09-2008 בשעה 22:04

  10. #10
    הסמל האישי שלאריאל מנהל כללי חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    תקשיבי, את צריכה לשים לב למה שאני כותב.. יש הרבה מילים שכתבתי כ-"דוגמא" ,
    אז ככה:
    public variable as type את השורה הזאת, את לא צריכה... זה היה דוגמא כיצד מגדירים משתנה גלובלי..
    VARIABLE = משתנה , TYPE= סוג .

    לגבי השורה הזאת :
    Picture1.Picture = LoadPicture("location" & i & ".jpg")

    את צריכה לשנות את המילה LOCATION למיקום של התמונה... (חוץ מהשם שלה כמובן, ולא לשכוח להוסיף עוד \ בסוף, למשל אם המיקום של התמונה הוא ב :
    קוד:
    C:\Documents and Settings
    אז במקום LOCATION נכתוב :
    קוד:
    C:\Documents and Settings\
    את יכולה להחליף בין התמונות ב PICTUREBOX, ואת לא יכולה להכניס כמה תמונות.. את יכולה ליצור מערך של PICTURE BOX אם את ממש מעונינת שכל התמונות יהיו בטופס..

    בכל מקרה לגבי הפקד COMMANDBUTTON , אני מבין שאת מעוניינת שכל זה ירוץ ברגע שתלחצי על הכפתור, אז קודם אם את רוצה כל 10 שניות, אז תשני את ה ITNERVAL של ה TIMER ל 10000 , ותשני את הENABLE שלו ל FALSE...

    וכנסי לקוד של ה COMMAND BUTTON שם, ותרשמי :

    קוד:
     
    timer1.enable = true

  11. #11
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    בס"ד

    עשיתי הכל.
    אבל לא עובד לי הקוד של COMMAND BUTTON.
    רשמתי את זה: timer1.enable = true בתוך הקוד.
    ושאני מריצה את התכנית זה עושה לי את השורה הזאת:Private Sub Command1_Click() בצהוב.


    זה כל הקוד שרשמתי:
    Public i As Integer
    Private Sub Command1_Click()
    Timer1.enable = True
    End Sub
    Private Sub Timer1_Timer()
    i = i + 1
    Picture1.Picture = LoadPicture("C:\Documents and Settings\My Documents\My Pictures\" & i & ".jpg")

    End Sub


    זה טוב ?

    נ.ב - מה זה enable ?

    שבוע טוב
    נערך לאחרונה על ידי sivan1233210, 20-09-2008 בשעה 22:33

  12. #12
    הסמל האישי שלאריאל מנהל כללי חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    רשמת ENABLE במקום ENABLED ( גם אני )

    זה הקוד במלואו :

    קוד:
    Public i As Integer
    
    Private Sub Command1_Click()
    Timer1.Enabled = True
    End Sub
    
    Private Sub Timer1_Timer()
        i = i + 1
    
        Picture1.Picture = LoadPicture("C:\Documents and Settings\My Documents\My Pictures\" & i & ".jpg")
    
    End Sub
    enable
    (פ') לאפשר; להתיר

  13. #13
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    בס"ד

    תודה רבה לך !

    שבוע טוב

  14. #14
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    בס"ד

    מצורף קובץ
    קבצים מצורפים קבצים מצורפים

  15. #15
    משתמש רשום חבר Emath בכיר

    פרטי משתמש

    ברירת מחדל

    בס"ד

    זה עובד לי מצוין.
    אני הוספתי שבפקד פיקשר בוקס ישר יראו את התמונה הראשונה.
    אך מתי שאני מריצה את התכנית אז זה מראה לי את השגיאה הבאה אחרי שזה מסיים את כל התמונות:
    זה מראה לי שלא נמצא התמונה 3.jpg .
    כנראה בגלל שעשיתי רק שתי תמונות ואין לי את התמונה: 3.jpg .
    אם אני לא רוצה שזה יהיה ובמקום זה אז פשוט שהוא מגיע לתמונה האחרונה אז שוב יעבור 10 שניות ויעבור לתמונה הראשונה ואחרי זה לתמונה השנייה ואחרי זה שוב ראשונה וכך הלאה...


    תודה על העזרה !

    שבוע טוב

עמוד 1 מתוך 3 1 2 3 אחרוןאחרון

מידע אודות האשכול הנוכחי

Users Browsing this Thread

כרגע 1 משתמשים צופים באשכול זה. (0 חברים ו 1 אורחים )

אשכולות דומים

  1. פרויקט מלא 5 יחידות ב visual basic
    ע"י אריאל בפורום : VB - Visual Basic 6
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 06-03-2013, 22:35
  2. עזרה בתרגיל..
    ע"י Dana_y בפורום : C# לתיכון
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 25-01-2009, 16:48
  3. עזרה בתרגיל
    ע"י שם בדוי בפורום : מכניקה
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 22-01-2009, 18:07
  4. Visual Basic 6.0 - עזרה
    ע"י sivan1233210 בפורום : VB - Visual Basic 6
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 19-09-2008, 09:54

ביקרו באשכול זה : 0

There are no members to list at the moment.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם אשכולות חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
אודות Emath
האתר Emath הינו יוזמה פרטית והוקם בתחילת שנת 2008 .
מטרתנו הינה למנף את הישגי התלמידים למתמטיקה ופיסיקה בארץ בכלל ובפרט בקרב תלמידי התיכון .
אנו מספקים מספר שירותים לתלמיד, ביניהם גישה למאות אלפי פתרונות איכותיים לתרגילים, פורום עזרה במתמטיקה ופיסיקה הגדול מסוגו בארץ, מאגר סיכומים, מרתונים בוידאו, פתרונות לבגרויות ועוד.
כלים אלו, מאפשרים לכל אחד, ללא תלות במיקומו, ללמוד, לתרגל ולהתמקצע על-מנת להתכונן בצורה מיטבית לבגרות במתמטיקה או פיסיקה .

לכל שאלה ניתן ליצור איתנו קשר
הצטרפו אלינו